Zvládnete to za pár minut: Pudinkový koláč s lehkým šlehačkovým krémem

Chutný pudinkový koláč s lehkým šlehačkovým krémem je skvělým způsobem, jak si dopřát sladkou rozkoš během několika málo minut. Tato receptura vám umožní připravit si výjimečný dezert, aniž byste potřebovali hodiny v kuchyni. Pojďme se ponořit do světa krémové lahůdky, kterou zvládnete snadno a rychle!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zvládnete to za pár minut: Pudinkový koláč s lehkým šlehačkovým krémem
Zdroj: www.prostyprzepisna.pl

Pudinkový koláč s lehkým šlehačkovým krémem

Ingredience na přípravu rychlého pudinkového koláče s lehkým šlehačkovým krémem

Těsto:

  • 5 vaječné bílky
  • 0,5 šálky moučkového cukru
  • 5 žloutky
  • 3/4 hrnku pšeničné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Krém:

  • 2 smetanové/vanilkové pudinky – (40 g každý)
  • 750 ml pomerančové šťávy

Šlehačkový sníh:

  • 500 ml smetany 36%
  • 3/4 šálku moučkového cukru
  • 2 ztužovače šlehačky

Na zdobení a posypání:

  • strouhaná čokoláda

Způsob přípravy rychlého pudinkového koláče se sněhem:

1. Připravte si těsto: V míse vyšlehejte bílky a po chvíli postupně přisypávejte moučkový cukr – míchejte, dokud se nevytvoří tuhá pěna a za stálého míchaní přidávejte po jednom žloutky a nakonec přisypejte prosátou mouku s práškem do pečiva – promíchejte lžící – jemně, ale důkladně.

2. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 175 °C asi na 15 minut. Pečte, dokud není těsto hotové a po upečení nechejte vychladnout a rozkrojte na 2 stejné vrstvy.

Pudinkový koláč s lehkým šlehačkovým krémem

3. Připravte si krém: Důkladně rozmíchejte pudinky v 1/2 šálky šťávy a zbylou šťávu přiveďte k varu. Potom pomalu za stálého míchání přilévejte rozmixované pudinky – krém vařte na mírném ohni do zhoustnutí – dobře míchejte, abyste zabránili vzniku hrudek.

4. Pudinkový krém nalijte na těsto, pěkně rozetřete a uhlaďte.

Pudinkový koláč s lehkým šlehačkovým krémem

5. Následně zakryjte druhou vrstvou těsta a lehce přitisknete – nechejte vychladnout.

Pudinkový koláč s lehkým šlehačkovým krémem

6. Vychladlou smetanu vyšlehejte a postupně přisypávejte moučkový cukr smíchaný se ztužovačem – míchejte, dokud nezhoustne.

7. Hotovým šlehačkovým sněhem potřete povrch dortu a uložte do lednice – nejlépe přes noc.

Pudinkový koláč s lehkým šlehačkovým krémem

8. Nakonec ho posypejte strouhanou čokoládou a podávejte s láskou a velkou chutí.

Pudinkový koláč s lehkým šlehačkovým krémem

Přátelé, přejeme vám dobrou sladkou chuť!

VIDEO RECEPT: