Chutný pudinkový koláč s lehkým šlehačkovým krémem je skvělým způsobem, jak si dopřát sladkou rozkoš během několika málo minut. Tato receptura vám umožní připravit si výjimečný dezert, aniž byste potřebovali hodiny v kuchyni. Pojďme se ponořit do světa krémové lahůdky, kterou zvládnete snadno a rychle!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pudinkový koláč s lehkým šlehačkovým krémem
Ingredience na přípravu rychlého pudinkového koláče s lehkým šlehačkovým krémem
Těsto:
- 5 vaječné bílky
- 0,5 šálky moučkového cukru
- 5 žloutky
- 3/4 hrnku pšeničné mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
- 2 smetanové/vanilkové pudinky – (40 g každý)
- 750 ml pomerančové šťávy
Šlehačkový sníh:
- 500 ml smetany 36%
- 3/4 šálku moučkového cukru
- 2 ztužovače šlehačky
Na zdobení a posypání:
- strouhaná čokoláda
Způsob přípravy rychlého pudinkového koláče se sněhem:
1. Připravte si těsto: V míse vyšlehejte bílky a po chvíli postupně přisypávejte moučkový cukr – míchejte, dokud se nevytvoří tuhá pěna a za stálého míchaní přidávejte po jednom žloutky a nakonec přisypejte prosátou mouku s práškem do pečiva – promíchejte lžící – jemně, ale důkladně.
2. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 175 °C asi na 15 minut. Pečte, dokud není těsto hotové a po upečení nechejte vychladnout a rozkrojte na 2 stejné vrstvy.
3. Připravte si krém: Důkladně rozmíchejte pudinky v 1/2 šálky šťávy a zbylou šťávu přiveďte k varu. Potom pomalu za stálého míchání přilévejte rozmixované pudinky – krém vařte na mírném ohni do zhoustnutí – dobře míchejte, abyste zabránili vzniku hrudek.
4. Pudinkový krém nalijte na těsto, pěkně rozetřete a uhlaďte.
5. Následně zakryjte druhou vrstvou těsta a lehce přitisknete – nechejte vychladnout.
6. Vychladlou smetanu vyšlehejte a postupně přisypávejte moučkový cukr smíchaný se ztužovačem – míchejte, dokud nezhoustne.
7. Hotovým šlehačkovým sněhem potřete povrch dortu a uložte do lednice – nejlépe přes noc.
8. Nakonec ho posypejte strouhanou čokoládou a podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou sladkou chuť!