Neokoukané svatební dárky v roce 2023

Dostalo se vám té cti a byli jste pozváni na svatbu? Nejspíš už teď přemýšlíte, co si vezmete na sebe a obcházíte obchody, abyste našli ten pravý kousek. Nezapomněli jste ale náhodou také na svatební dar? Že nevíte, co se teď ke svatbě tak dává? Pak čtěte dál!

Svatba je nezapomenutelný okamžik

Většina z nás ji zažije jednou, maximálně dvakrát za život, chceme si na ní uchovat ty nejkrásnější vzpomínky. Mezi ně patří i to, kdo s námi ten slavný den stráví, jak se mu svatba líbila a také to, co jsme dostali za svatební dary. Mohou být různé, od těch užitečných až po ty nepraktické, od úsměvných až po ty, která nám na čele vytvoří spíš vrásky.

Jak vybrat ten pravá svatební dárek?

Než si představíme konkrétní tipy na dárky, které novomanželům zaručeně udělají radost, řekneme si něco málo o tom, jak dárek vybrat. Někteří nastávající manželé mají vytvořený seznam darů, které by si přáli, to pak máte volbu o něco snadnější. Nejčastěji se k tomu uchylují páry, které si zařizují vlastní bydlení a na seznam přidají drobné vybavení bytu, jako jsou třeba spotřebiče do kuchyně apod. Je na vás, který z darů jim budete chtít pořídit. 

Ale co když žádný seznam nemají? Jak postupovat při výběru toho pravého dárku ke svatbě? 

  • Nejprve sami sobě položte otázku, jak dobře budoucí manžele znáte. Znáte jejich zájmy? Víte, co rádi podnikají společně? Pokud ano, bude pro vás výběr snazší, pokud si nejste jisti, zkuste se poptat těch, kdo je znají lépe.
  • Víte, co novomanželům chybí a hodilo by se jim to? Možná i nedávno řekli, že by si rádi něco pořídili. Zapátrejte v paměti.
  • Ujasněte si, kolik do svatebního daru chcete investovat.
  • Budete svatební dar pořizovat sami za sebe, nebo se s někým spojíte a pořídíte větší dar?

Tipy na neokoukané svatební dárky

Teď přišel čas na slíbené tipy na dárky, které novomanželům jistě udělají radost.

Nápad číslo jedna: Vtipně darované peníze

Finance do začátku společného života se hodí vždy, zejména, pokud si pár platí svatbu sám. Hodí se každá koruna, jenže jak peníze darovat, aby nešlo o obyčejnou obálku? Co takhle z peněz vytvořit obraz? Namalovat strom na plátno a místo plodů tam připevnit peníze? Další možností je kytice, do které zakomponujete ruličky bankovek, případně si můžete koupit dřevěný rámeček, do kterého bankovky vložíte. Může mít třeba nápis první 1 000 000, číslovku vytvoříte právě z bankovek, které do rámečku vložíte.

Nápad číslo dva: Skleničky na památku

Svatební den si novomanželé budou určitě rádi připomínat, a to díky fotografiím a vzpomínkám. Co jim věnovat i gravírované svatební skleničky se jmény a datem svatby.

Nápad číslo tři: Album na svatební fotografie

V dnešní době sice většina z nás má fotky v digitální podobě, to ale neznamená, že jich pár nemůžeme mít i vytisknutých. Jen si vzpomeňte, jak rádi jste s rodiči a prarodiči listovali v rodinném albu a dozvídali se vtipné historky z minulosti.

Nápad číslo čtyři: Poukaz na fotoobraz

Klasické malované obrazy má dnes už doma jen hrstka lidí, na stěnách je nahradily fotoobrazy, které nám připomínají ty nejzásadnější okamžiky našich životů. A den, kdy spojí svoje životy v jeden k takovým okamžikům patří.

Nápad číslo pět: Poukaz na to, co mají rádi

Víte, že novomanželé rádi vyráží do hor? Věnujte jim poukaz na ubytování v horském penzionu nebo hotelu. Mají rádi adrenalinové zážitky? Co takhle společný seskok padákem? Nebo let ve větrném tunelu?

Nápad číslo šest: Luxusní povlečení

Jedna z věcí, která najde uplatnění v každé domácnosti, je povlečení. Většina z nás si vybírá nějaké pěkné, co ale trochu opomíjíme, to je kvalita. Novomanželé si zaslouží trochu hýčkat, proč jim tedy nevěnovat kvalitní luxusní povlečení, pod kterým bude radost spát? Přidat k tomu můžete i dámské a pánské zástěry do kuchyně nebo jiný kvalitní bytový textil.

Nápad číslo sedm: Piknikový koš

Romantika by v žádném případě ze vztahu neměla vyprchat ani po svatbě, pověstnou troškou do mlýna k tomu můžete přispět i vy. Darujte novomanželům piknikový koš plný lahůdek, které oba mají rádi. 

Nápad číslo osm: Nebojte se odvázat

Novomanžele čeká svatební noc, tak se klidně odvažte a věnujte jim trošku odvážnější dárky. Raději na to ale při rozbalování před hosty decentně upozorněte, třeba vloženým přáním, kam napíšete, aby tento dárek otevřeli až v soukromí.

Nápad číslo devět: Stírací mapa světa nebo ČR

Patří novomanželé mezi dobrodruhy a cestovatele? Co jim tak věnovat stírací mapu, na které budou stírat místa, která navštívili a vytvoří si tak jedinečnou ozdobu svého domova?