Máte doma bílé zelí a kuřecí prsa? Připravte si toto chutné jídlo: Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem

Máte doma bílé zelí a kuřecí prsa? Pak máme pro vás skvělý recept, který si zamilujete: Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem. Tato kombinace je nejen chutná, ale také zdravá. Připravte se na jednoduchou, chutnou a výživnou večeři, která potěší vaše chuťové buňky a zasytí celou rodinu.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Kuřecí karbanátky s bílým zelím
Zdroj: retete-usoare.eu

Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem

Co budeme potřebovat:
  • 400 g bílého zelí
  • 350 g kuřecí prsa
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti
  • sušená petržel – podle chuti
  • 50 g parmezánu
  • 1 vajíčko
  • 4 lžíce strouhanky (+ pro obalení)
  • olej – na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Nařežte zelí na proužky a dejte do hrnce. Přelijte zelí studenou vodou a přidejte trochu soli. Vařte ho 10 minut od bodu varu.

Kuřecí karbanátky s bílým zelím
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Vyjměte zelí z vody a nechte ho chvíli vychladnout. Poté ho jemně nasekejte nožem.

Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky. Můžete je nasekat pomocí mixéru nebo mlýnku na maso.

Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem
Zdroj: retete-usoare.eu
Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Vložte nasekané maso do hluboké mísy. Přidejte vařené a nasekané zelí, sůl, mletý černý pepř a sušenou petržel podle chuti, nastrouhaný parmezán a vajíčko. Dobře promíchejte a prohněťte tuto směs.

5. Přidejte strouhanku a znovu promíchejte.

Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Vytvořte z této směsi karbanátky: jedna lžíce směsi – jeden karbanátek.

Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Obalte karbanátky ve strouhance.

Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Smažte je na rozpáleném oleji na mírném ohni z obou stran, dokud nezezlátnou.

Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem
Zdroj: retete-usoare.eu
Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Přesuňte je na talíř, který jste vyložili papírovými ubrusy, abyste odstranili nadbytečný olej.

Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem
Zdroj: retete-usoare.eu

Podávejte karbanátky s potěšením!

Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!