Máte doma bílé zelí a kuřecí prsa? Pak máme pro vás skvělý recept, který si zamilujete: Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem. Tato kombinace je nejen chutná, ale také zdravá. Připravte se na jednoduchou, chutnou a výživnou večeři, která potěší vaše chuťové buňky a zasytí celou rodinu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí karbanátky s bílým zelím a parmazánem
Co budeme potřebovat:
- 400 g bílého zelí
- 350 g kuřecí prsa
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- sušená petržel – podle chuti
- 50 g parmezánu
- 1 vajíčko
- 4 lžíce strouhanky (+ pro obalení)
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Nařežte zelí na proužky a dejte do hrnce. Přelijte zelí studenou vodou a přidejte trochu soli. Vařte ho 10 minut od bodu varu.
2. Vyjměte zelí z vody a nechte ho chvíli vychladnout. Poté ho jemně nasekejte nožem.
3. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky. Můžete je nasekat pomocí mixéru nebo mlýnku na maso.
4. Vložte nasekané maso do hluboké mísy. Přidejte vařené a nasekané zelí, sůl, mletý černý pepř a sušenou petržel podle chuti, nastrouhaný parmezán a vajíčko. Dobře promíchejte a prohněťte tuto směs.
5. Přidejte strouhanku a znovu promíchejte.
6. Vytvořte z této směsi karbanátky: jedna lžíce směsi – jeden karbanátek.
7. Obalte karbanátky ve strouhance.
8. Smažte je na rozpáleném oleji na mírném ohni z obou stran, dokud nezezlátnou.
9. Přesuňte je na talíř, který jste vyložili papírovými ubrusy, abyste odstranili nadbytečný olej.
Podávejte karbanátky s potěšením!
Přejeme dobrou chuť!