Vítejte u našeho receptu na jednoduchou, ale ohromně chutnou jablečnou roládu se skořicí a vlašskými ořechy. Tato sladká delikatesa spojuje čerstvé jablečné těsto s aromatickou skořicí a křupavými vlašskými ořechy. Pojďme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jednoduchá jablečná roláda se skořicí a vlašskými ořechy
Co budeme potřebovat:
Pro náplň:
- 4-5 červených jablek
- 70 g mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce krystalového cukru
- 1 lžička skořice
Pro těsto:
- 4 vajíčka
- 1 špetka soli
- 120 g krystalového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru (8 g)
- 130 g mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 50 ml rafinovaného slunečnicového oleje
Na ozdobu:
- cukrový prášek
Jak budeme postupovat:
1. Připravte náplň: Dobře omyjte jablka, zbavte je semínek a středu a nastrouhejte je hrubě přímo na plech vyložený pečicím papírem. Rozprostřete je do rovnoměrné vrstvy.
*Náš plech má rozměry 30 cm x 40 cm.
2. Posypejte jablka vrstvou mletých vlašských ořechů, cukru a skořice.
3. Připravte těsto: V míse smíchejte vajíčka, špetku soli, krystalový cukr a vanilkový cukr a mixérem vysokou rychlostí šlehejte, dokud nezískáte bílou a pěnovitou hmotu. Poté prosejte mouku a prášek do pečiva přímo do mísy a vmíchejte je mixérem.
4. Poté za stálého míchání postupně přilijte rafinovaný slunečnicový olej.
5. Hotové těsto nalijte na náplň v plechu a rovnoměrně jej rozetřete.
6. Pečte roládu 20-25 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
7. Vyjměte plech z trouby a přesuňte korpus na utěrku, odstraňte pečicí papír.
8. Horký korpus sviňte do podoby rolády a nechte ho úplně vychladnout.
9. Pro jednoduchost rozkrojte na poloviny, posypte cukrovým práškem a podávejte s potěšením!
Přejeme dobrou chuť vám i vašim blízkým!