Jablečný nepečený dortík s piškotem

Podzimní období je nejen spojeno s barevným listím, ale také s bohatou sklizní ovoce. A co by mohlo lépe charakterizovat podzim, než lahodné jablka? Představuji vám jablečný nepečený dortík, který vás zahřeje svou vůní i chutí a ještě k tomu se nemusí péct. Připravte si tento dezert a nechte se unést vlnou podzimních chutí.

Zdroj: Andrea Vlková

Ingredience:

  • 1 kg jablek
  • 8 lžic cukru krystal
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 5 hřebíčků
  • 200 ml vody
  • 400 ml studené vody
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • Piškoty (dle potřeby)
  • Šlehačka (dle chuti)
  • Kakao nebo granko na posypání

Postup:

1) Jablečný kompot: Jablek oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte je do hrnce. Přidejte cukr krystal, citronovou šťávu, hřebíčky a zalijte 200 ml vody. Dusíme, dokud jablka nezměknou.

2) Příprava pudinku: Ve 400 ml studené vody si rozmíchejte obsah obou sáčků vanilkového pudinku.

3) Po změknutí jablíček pečlivě vyndejte hřebíčky. Do jablíček vmíchejte pudinkovou směs a za stálého míchání vařte přibližně 10 minut.

4) Hotovou směs poté rozmixujte a nechte ji krátce vychladnout.

5) Dortovou formu opláchněte studenou vodou. Na spodek formy položte vrstvu piškotů. Následuje vrstva jablečné směsi. Opakujte postup, dokud nedojdou suroviny, avšak zakončete vrstvou jablíček.

6) Nechte dort vychladit v lednici, až bude pevný.

7) Dort ozdobte vyšlehanou šlehačkou a posypte kakaem nebo grankem pro estetický a chuťový efekt.


Tip:

Tento dort je nejen skvělým dezertem, ale může sloužit i jako rychlá a lahodná svačinka. Pokud máte rádi kořeněné chutě, můžete přidat i trochu skořice.

Doporučujeme: