Vítejte u receptu na skvělé copánky z vepřové panenky, které doplní osvěžující zeleninový salát a křupavé zelené fazolky. Tato jedinečná kombinace chutí a textur vám přinese nezapomenutelný gastronomický zážitek. Copánky samy o sobě jsou lahodné, ale když je spojíte s tímto osvěžujícím salátem a fazolkami, vznikne skvostné jídlo.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Copánky z vepřové panenky se zeleninovým salátem a zelenými fazolkami
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 700 g vepřové panenky
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1 celý česnek
- 30 g másla
- větvička česneku a rozmarýnu
Marináda na maso:
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička medu
- 1 lžíce koření na maso
- olej z pánve
Salát:
- 400 g mražených zelených fazolek
- 1/2 bíle ředkvičky
- 1 mrkev
- 1 červená cibule
Zálivka na salát:
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce sezamových semínek
Jak budeme postupovat:
1. Vepřovou panenku podélně rozkrojte na 2 díly, pak každý díl nakrájejte podélně na proužky o délce přibližně 1-1,5 cm na stejný počet proužků a z každé poloviny získáte 3 proužky, které posypejte solí a černým pepřem.
2. Nyní svažte 3 proužky vepřové panenky provázkem, poté zapleťte copánky a konce svažte provázkem.
3. Rozehřejte pánev s máslem a do rozpuštěného másla položte přepůlený celý česnek na polovinu, přidejte větvičku rozmarýnu a vepřové copánky z panenky – pečte je 2 minuty z každé strany dozlatova.
4. Po upečení je sundejte z ohně a položte na plech vyložený pergamenem a následně k nim doprostřed dejte větvičku rozmarýnu a česnek.
5. Do misky si nalijte sójovou omáčku, přisypte sušený česnek, přidejte med a dochuťte kořením na maso – promíchejte a marinádou potřete vepřové copánky.
6. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C.
7. Mražené zelené fazole nasypejte do hrnce s vroucí vodou – vařte asi 5 minut.
8. Po uvaření je ihned vložte do ledové vody, aby si zachovaly barvu, poté je osušte kuchyňským papírem a přendejte do mísy.
9. Do mísy k zeleným fazolkám přidejte bílou ředkvičku a mrkev nastrouhanou na struhadle a červenou cibuli nakrájenou jemně – dobře promíchejte.
10. Do malé misky si nalijte olivový olej, přilijte rýžový ocet, sójovou omáčku, med a přisypejte sezamové semínky – promíchejte a zálivka na salát je hotová!
11. Hotovou zálivkou přelijte salát v míse – dobře promíchejte a podávejte ho s pečenými vepřovými copánky z panenky.
Vám všem přejeme dobrou chuť!