Roboti: Moderní hračky pro děti, které rozvíjejí jejich kreativitu

Každý rodič si čas od času láme hlavu nad tím, jakou hračku koupit svému dítěti. Protože v současné době je hraček a dalšího zboží nadbytek, může být někdy obtížné se v této nabídce zorientovat a vybrat tu správnou. Malé a zvídavé kluky a holky rozhodně potěší robot. Jaké druhy těchto interaktivních hraček existují a podle čeho je vybírat?
Zdroj: goodmoments – stock.adobe.com

Rozvoj kreativity i logického myšlení

Roboti se stali oblíbenými hračkami 21. století a pomáhají dětem rozvíjet kreativitu i logické myšlení. Jejich výběr již nemůže být snazší. Stačí se zaměřit na věk dítěte a jeho zájmy a podle toho najít ideální model. Pro malé děti se perfektně hodí robotická zvířátka, pro milovníky stavebnic LEGO roboti a se vzděláváním dětem pomohou edukativní modely, které je naučí spoustu nových věcí zábavnou formou.

Jak robotovi dobít baterky?

Jakmile dojde interaktivní hračce šťáva, nemusíte se obávat a jednoduše ji dobít. Některé modely využívají klasické baterie, jiné se dají dobít pomocí USB a lze narazit také na modely využívající solární energii.

Finančně nenáročný dárek

Bojíte se, že koupě robota je finančně náročnou záležitostí? Ale kdepak. Ty nejlevnější modely vás přijdou na několik stovek a děti si s nimi užijí opravdu spoustu zábavy. Do dvou set korun českých můžete svému dítěti koupit jezdícího a mluvícího společníka. Do tří stovek se dá sehnat roztomilý psí společník, který svítí, hraje, chodí i štěká. Robot na dálkové ovládání stojí okolo tisícovky.

Potěšte své dítě interaktivní hračkou, jež rozvine jeho kreativitu, logické myšlení a třeba ho i naučí základy programování. Roboti jsou skvělými společníky pro všechny děti, které touží po domácím mazlíčkovi, ale jsou alergičtí na chlupy. Jejich společnost ocení i malí vědátoři, které láká programování a samozřejmě se s nimi potěší i děti, které vždy toužily mít za kamaráda umělou hračku.