Vynikající hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na  vynikající hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

vynikající hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
Zdroj: Petra Hulanová

Recept na vynikající hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem:

Co budeme potřebovat:

  • 600 g hovězího masa
  • 1 palice česneku
  • 1 cibule
  • 1 bujón
  • sůl a pepř dle chuti
  • hladká mouka
  • 1 lžíce sádla

Na špenát:

  • špenátový protlak (mražený)
  • 2 vejce
  • 2 lžíce smetany (30%)
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř dle chuti

Na knedlíky:

  • 800 g brambor uvařených den předem ve slupce
  • 200 g hrubé mouky
  • 100 g dětské krupičky
  • 1 vejce
  • sůl

Jak budeme postupovat:

1) Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme dle chuti a potřeme polovinou česneku, který jsme prolisovali.

2) Na sádle si zpěníme nakrájenou cibuli nadrobno, přidáme maso a zbylý česnek nakrájený na plátky a přendáme do pekáče. Pečeme do měkka.

3) Až budeme mít maso měkké, šťávu propasírujeme, zahustíme hladkou moukou a provaříme.

4) Připravíme si špenát tak, že v kastrůlku rozpustíme sádlo, přidáme cibulku, necháme ji zesklovatět, pak přidáme povolený špenát, dochutíme česnekem solí a pepřem a na závěr zahustíme dvěma vejci a smetanou.

5) Nakonec si připravíme knedlíky tak, že si je prolisujeme uvařené brambory, dále přidáme vejce, mouku, krupičku, sůl, rychle vypracujeme těsto, vytvoříme dva knedlíky, které zavařujeme 20 minut v osolené vodě se lžící octa.

Přejeme Vám dobrou chuť.