Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vynikající hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Recept na vynikající hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem:
Co budeme potřebovat:
- 600 g hovězího masa
- 1 palice česneku
- 1 cibule
- 1 bujón
- sůl a pepř dle chuti
- hladká mouka
- 1 lžíce sádla
Na špenát:
- špenátový protlak (mražený)
- 2 vejce
- 2 lžíce smetany (30%)
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
Na knedlíky:
- 800 g brambor uvařených den předem ve slupce
- 200 g hrubé mouky
- 100 g dětské krupičky
- 1 vejce
- sůl
Jak budeme postupovat:
1) Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme dle chuti a potřeme polovinou česneku, který jsme prolisovali.
2) Na sádle si zpěníme nakrájenou cibuli nadrobno, přidáme maso a zbylý česnek nakrájený na plátky a přendáme do pekáče. Pečeme do měkka.
3) Až budeme mít maso měkké, šťávu propasírujeme, zahustíme hladkou moukou a provaříme.
4) Připravíme si špenát tak, že v kastrůlku rozpustíme sádlo, přidáme cibulku, necháme ji zesklovatět, pak přidáme povolený špenát, dochutíme česnekem solí a pepřem a na závěr zahustíme dvěma vejci a smetanou.
5) Nakonec si připravíme knedlíky tak, že si je prolisujeme uvařené brambory, dále přidáme vejce, mouku, krupičku, sůl, rychle vypracujeme těsto, vytvoříme dva knedlíky, které zavařujeme 20 minut v osolené vodě se lžící octa.
Přejeme Vám dobrou chuť.