Lečo z cukety – lahodná příprava na zimu

Pokud vás každoročně zahltí přebytek cuket ze zahrady, máme pro vás unikátní recept na jejich zavařování – lečo z cukety. Příprava je velice jednoduchá a hlavně rychlá. Lečo z cukety v rajčatové omáčce je přímo lahodné, jemné a také se dá použit do různých omáček, salátu, dipů… Takže neváhejte a pusťte se do přípravy!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Lečo z cukety - lahodná příprava na zimu
Zdroj: souspark.ru

Domácí lečo z cukety

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 3 kg cukety
  • 5 sladké papriky
  • 2 pálivé papriky
  • 2 hlavy česneku
  • 1 šálka rostlinný olej
  • 1/2 šálky ocet 9%
  • 1 šálka cukru
  • 2 lžíce soli
  • 500 ml rajčatový protlak

Jak budeme postupovat:

1. Cukety oloupejte a odstraňte semínka, ale pokud je cuketa mladá, nemusíte semínka odstraňovat, pak je nakrájejte na proužky se sladkou paprikou.

2. Potom pálivou papriku a česnek nasekejte mixérem – vše společně smíchejte, pak přilijte olej, ocet 9%, přisypejte cukr, dochuťte solí a přidejte také rajčatový protlak – promíchejte a za občasného míchání ji nechte 3 hodiny odležet.

3. Po 3 hodinách ji přiveďte k varu – vařte na mírném ohni 40 minut.

4. Po uvaření směs rozprostřete do sterilizovaných sklenic, pevně zavíčkujte víčkem, otočte a nechejte vychladnout pod utěrkou.

5. Zavařeninu můžete skladovat ve sklepě nebo ve špajzce.

6. Podávejte ji hlavně s láskou a skvělým pocitem, jak se vám to úžasně povedlo.

Lečo z cukety - lahodná příprava na zimu
Zdroj: souspark.ru

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!