Vítejte v našem receptu na šťavnaté obložené vepřové maso se slaninou v troubě! Tento vynikající pokrm je připraven tak, aby vaše chuťové buňky tancovaly radostí. S vepřovým masem přeloženým šťavnatou slaninou a pečeným v troubě, vám tento recept nabídne harmonii vůní a chutí, která vás rozhodně nadchne. Připravte se na gastronomický zážitek, který si budete pamatovat, a pojďme společně objevit, jak tento pokrm připravit!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Obložené vepřové maso se slaninou v troubě
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 1 kg vepřové maso
- sůl, černý pepř – podle chuti
- koření na maso, majoránka – podle chuti
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 200 g slaniny
- 400 g kysané zelí
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso omyjte, osušte utěrkami a nařízněte – ně úplně do tvaru vějíře, pak dochuťte solí, černým pepřem, kořením na maso, majoránkou – podle chuti a třeným česnekem.
2. Cibuli nakrájejte na kolečka a každou z nich vložte mezi řezy do masa a stejným způsobem vložte také plátky slaniny.
3. Připravte jsi formu na pečení a položte do ní doprostřed maso a po bočních stranách naaranžujte kysané zelí.
4. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.
5. Pokud se bojíte, že maso nebude propečené a spálí se, nejprve ho na 20 minut přikryjte alobalem, pak ho odstraňte a dopečte dohněda.
6. Při podávání je nakrájejte na porcované plátky, pěkně je naaranžujte na talíř a posypejte bylinkami.
7. Podávejte ho s láskou, velkou chutí, grácií a různými přílohami.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!