Šťavnaté obložené vepřové maso se slaninou v troubě – dokonalé!

Vítejte v našem receptu na šťavnaté obložené vepřové maso se slaninou v troubě! Tento vynikající pokrm je připraven tak, aby vaše chuťové buňky tancovaly radostí. S vepřovým masem přeloženým šťavnatou slaninou a pečeným v troubě, vám tento recept nabídne harmonii vůní a chutí, která vás rozhodně nadchne. Připravte se na gastronomický zážitek, který si budete pamatovat, a pojďme společně objevit, jak tento pokrm připravit!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Šťavnaté obložené vepřové maso se slaninou v troubě
Zdroj: souspark.ru

Obložené vepřové maso se slaninou v troubě

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 1 kg vepřové maso
  • sůl, černý pepř – podle chuti
  • koření na maso, majoránka – podle chuti
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 200 g slaniny
  • 400 g kysané zelí

Jak budeme postupovat:

1. Vepřové maso omyjte, osušte utěrkami a nařízněte – ně úplně do tvaru vějíře, pak dochuťte solí, černým pepřem, kořením na maso, majoránkou – podle chuti a třeným česnekem.

2. Cibuli nakrájejte na kolečka a každou z nich vložte mezi řezy do masa a stejným způsobem vložte také plátky slaniny.

Šťavnaté obložené vepřové maso se slaninou v troubě
Zdroj: souspark.ru

3. Připravte jsi formu na pečení a položte do ní doprostřed maso a po bočních stranách naaranžujte kysané zelí.

4. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.

5. Pokud se bojíte, že maso nebude propečené a spálí se, nejprve ho na 20 minut přikryjte alobalem, pak ho odstraňte a dopečte dohněda.

6. Při podávání je nakrájejte na porcované plátky, pěkně je naaranžujte na talíř a posypejte bylinkami.

Šťavnaté obložené vepřové maso se slaninou v troubě
Zdroj: souspark.ru

7. Podávejte ho s láskou, velkou chutí, grácií a různými přílohami.

Šťavnaté obložené vepřové maso se slaninou v troubě
Zdroj: souspark.ru

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!