Pečená kuřecí stehna na másle a lesních houbách: Chutná lesní idylka v jednom pokrmu

Ochutnali jste někdy kombinaci kuřecího masa a lesních hub v jednom jídle? Pokud ne, je čas to změnit. Tento recept na pečená kuřecí stehna na másle a lesních houbách je ideální pro rodinný oběd nebo večeři. Jak hřiby, tak křemenáče, klouzky a kozáky se skvěle snoubí s kuřecím masem, což vytváří komplexní a jedinečnou chuťovou symfonii.

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Co budeme potřebovat:

  • 4 kuřecí stehna (asi 800 g – 1 kg)
  • 200g smíšených lesních hub (hřib, křemenáč, klouzek, kozák)
  • 100g másla
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 3 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu
  • 200 ml kuřecího vývaru

Doporučujeme – Ostrý hovězí guláš bez zahuštění s kolínky


Jak budeme postupovat:

1) Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme.

2) V pánvi rozpustíme máslo a na něm orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nasekané houby a orestujeme je do zlatova.

3) Směs přesuneme do velkého pekáče.

4) Na stejné pánvi orestujeme kuřecí stehna ze všech stran, dokud nezískají zlatavou barvu.

5) Orestovaná stehna přidáme do pekáče k houbám.

6) Podlijeme vývarem a přidáme tymián nebo rozmarýn.

7) Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Občas stehna potíráme vlastní šťávou.

8) Po upečení necháme stehna ještě asi 10 minut odpočinout, než je podáme.

Pečená kuřecí stehna na másle a lesních houbách jsou fantastickým jídlem, které nabízí bohatství chutí a aromat. Tento recept je jednoduchý na přípravu, ale výsledek je ohromující. Doporučuji podávat s bramborovou kaší nebo rýží. Doufám, že vám tento lesní pokrm zpříjemní den!