Hledáte něco, co by posunulo vaše kulinářské dovednosti na novou úroveň? Co takhle vepřové kotlety, které nejsou jen obyčejné, ale marinované a navíc obalované v pikantním těstíčku? Spolu s hranolkami je to dokonalý recept pro víkendovou hostinu nebo rodinný oběd.
Co budeme potřebovat:
- 4 plátky vepřové kotlety
- 2 vejce
- Solamyl na obalení
- 2 PL pikantní hořčice
- 2-3 PL kečupu (spíš pálivý)
- Sůl, mletý černý pepř
- Mletá pálivá paprika
- Chilli
- Worcester nebo sójová omáčka dle chuti
- 5-6 stroužků česneku
Doporučujeme: Pečená kuřecí stehna na másle a lesních houbách
Jak budeme postupovat:
1) Příprava Marinády: V míse smícháme všechny ingredience kromě kotlet a vytvoříme hustší těstíčko.
2) Marinování Kotlet: Kotlety zlehka naklepeme a ponoříme je do připravené marinády. Ideálně necháme přes noc, ale lze je nechat v lednici i 2 dny. Budou pak ještě lepší.
3) Smažení: Kotlety vytáhneme z marinády a smažíme na pánvi na rozehřátém oleji. Pečeme zvolna, aby byly kotlety hezky propečené.
A voila! Nyní máte nádherně marinované kotlety v pikantním těstíčku, které jsou dokonale křehké a plné chuti. Podávejte s hranolkami a třeba i se salátem pro komplexní gastronomický zážitek. Dobrou chuť!