Dnes vám přinášíme recept na marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami, který si ihned zamilujte. Očištěné vepřové žebírka obalené v lahodné marinádě podávané s lahodnou přílohou jsou ideální volbou k lahodnému obědu nebo večeři! Jsou neodolatelně chutné a křupavé! Delikatesa!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami
Co budeme potřebovat:
Marináda na žebírka:
- 1 kg vepřová žebírka
- 3 lžíce kečupu
- 3 lžíce sladká chilli omáčka
- 2 lžíce sójová omáčka
- 2 lžíce rostlinný olej
- 1 lžíce med
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 2 stroužky česneku
Příloha:
- 5-7 brambor
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky černý pepř
- 1/2 lžičky mletá červená paprika
- 1/2 lžičky kurkuma
- 1 lžička suchý česnek
- 2 lžíce rostlinný olej
Na zdobení a posypání:
- čerstvý nasekaný kopr – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Očistěte vepřová žebra ob blan a do mísy nalijte kečup, sladkou chilli omáčku, sójovou omáčku, přilijte rostlinný olej, také přidejte med, dochuťte solí a černým pepře a přidejte ještě prolisovaný česnek – promíchejte a marináda je hotová!
2. V hotové marinádě obalte vepřová žebírka – vcelku a nechejte je chvíli odležet.
3. Mezitím si nakrájejte brambory na půlměsíčky a vložte je do sáčku, okořeňte je solí, černým kořením, sladkou červenou paprikou, kurkumou, sušeným česnekem a pokapejte olejem – protřepejte, aby se všechno koření promíchalo a brambory se v něm obalily.
4. Marinovaná žebra položte na plech vyložený alobalem, ještě jednou je potřete marinádou a zabalte do alobalu.
5. Žebírka pečte v předehřáté troubě 60 minut při 180 °C.
6. Po upečení je vyndejte z trouby, odstraňte alobal, potřete ještě raz marinádou a pečte dalších 20 minut při 220 °C.
7. Brambory v sáčku položte na plech a vložte je do předehřáté trouby na 50 minut při 180 °C a po otevření sáčku na dalších 5 minut při 200 °C.
8. Marinovaná pečená žebírka podávejte s delikátními pečenými bramborami zdobené čerstvé nasekaným koprem a hlavně s láskou a půvabem.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!