Marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami

Dnes vám přinášíme recept na marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami, který si ihned zamilujte. Očištěné vepřové žebírka obalené v lahodné marinádě podávané s lahodnou přílohou jsou ideální volbou k lahodnému obědu nebo večeři! Jsou neodolatelně chutné a křupavé! Delikatesa!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami
Zdroj: rýchla kuchyňa

Marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami

Co budeme potřebovat:

Marináda na žebírka:

  • 1 kg vepřová žebírka
  • 3 lžíce kečupu
  • 3 lžíce sladká chilli omáčka
  • 2 lžíce sójová omáčka
  • 2 lžíce rostlinný olej
  • 1 lžíce med
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • 2 stroužky česneku

Příloha:

  • 5-7 brambor
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černý pepř
  • 1/2 lžičky mletá červená paprika
  • 1/2 lžičky kurkuma
  • 1 lžička suchý česnek
  • 2 lžíce rostlinný olej

Na zdobení a posypání:

  • čerstvý nasekaný kopr – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Očistěte vepřová žebra ob blan a do mísy nalijte kečup, sladkou chilli omáčku, sójovou omáčku, přilijte rostlinný olej, také přidejte med, dochuťte solí a černým pepře a přidejte ještě prolisovaný česnek – promíchejte a marináda je hotová!

Marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami
Zdroj: rýchla kuchyňa

2. V hotové marinádě obalte vepřová žebírka – vcelku a nechejte je chvíli odležet.

Marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami
Zdroj: rýchla kuchyňa

3. Mezitím si nakrájejte brambory na půlměsíčky a vložte je do sáčku, okořeňte je solí, černým kořením, sladkou červenou paprikou, kurkumou, sušeným česnekem a pokapejte olejem – protřepejte, aby se všechno koření promíchalo a brambory se v něm obalily.

Marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami
Zdroj: rýchla kuchyňa

4. Marinovaná žebra položte na plech vyložený alobalem, ještě jednou je potřete marinádou a zabalte do alobalu.

Marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami
Zdroj: rýchla kuchyňa

5. Žebírka pečte v předehřáté troubě 60 minut při 180 °C.

Marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami
Zdroj: rýchla kuchyňa

6. Po upečení je vyndejte z trouby, odstraňte alobal, potřete ještě raz marinádou a pečte dalších 20 minut při 220 °C.

Marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami
Zdroj: rýchla kuchyňa

7. Brambory v sáčku položte na plech a vložte je do předehřáté trouby na 50 minut při 180 °C a po otevření sáčku na dalších 5 minut při 200 °C.

8. Marinovaná pečená žebírka podávejte s delikátními pečenými bramborami zdobené čerstvé nasekaným koprem a hlavně s láskou a půvabem.

Marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami
Zdroj: rýchla kuchyňa
Marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami
Zdroj: rýchla kuchyňa
Marinovaná pečená žebírka podávaná s delikátními pečenými bramborami
Zdroj: rýchla kuchyňa

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: