Vstupte do světa rychlého a chutného vaření, kde klasika získává nový rozměr. Naše špenátové rizoto s parmazánem je přesně tím druhem jídla, které se stane váš oblíbený spojenec v rychlém vaření. Připravte se na chuťový zážitek plný klasické elegance a praktického využití času.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Špenátové rizoto s parmazánem
Co budeme potřebovat:
- 1,5 šálku rýže na rizoto (arborio, carnaroli, baldo…)
- 2 dl bílého vína
- 5 šálků zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 ks cibule
- 1 ks malého celeru
- 4 hrsti baby špenátu
- 1/2 šálku strouhaného parmazánu
- sůl, mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Máslo a olivový olej rozpustíme v hlubší pánvi. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a celer a osmažte je dozlatova.
2. Přidejte rýži a promíchejte ji, aby se v oleji dobře obalovala. Přidejte víno a nechte ho odpařit.
3. A začněte po naběračkách přidávat vývar. Pokaždé, když se odpaří a vsákne do rýže, přidejte další naběračku a takto pokračujte asi 20 minut, dokud není rizoto kašovité a rýže měkká.
4. Sundejte z ohně a vmíchejte špenátové listy a nastrouhaný parmazán. Podle chuti osolte a opepřete a podávejte.
Naprostá klasika, která chutná výborně a bude na stole za 20 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také: Vydatná bramborovo-kapustová polévka s klobáskou a parmazánem podle italského receptu.