Špenátové rizoto s parmazánem – naprostá klasika na stole za 20 minut

Vstupte do světa rychlého a chutného vaření, kde klasika získává nový rozměr. Naše špenátové rizoto s parmazánem je přesně tím druhem jídla, které se stane váš oblíbený spojenec v rychlém vaření. Připravte se na chuťový zážitek plný klasické elegance a praktického využití času.

Špenátové rizoto s parmazánem
Zdroj: recipeapp.kenwoodworld.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Špenátové rizoto s parmazánem

Co budeme potřebovat:
  • 1,5 šálku rýže na rizoto (arborio, carnaroli, baldo…)
  • 2 dl bílého vína
  • 5 šálků zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1 ks malého celeru
  • 4 hrsti baby špenátu
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu
  • sůl, mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Máslo a olivový olej rozpustíme v hlubší pánvi. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a celer a osmažte je dozlatova.

2. Přidejte rýži a promíchejte ji, aby se v oleji dobře obalovala. Přidejte víno a nechte ho odpařit.

3. A začněte po naběračkách přidávat vývar. Pokaždé, když se odpaří a vsákne do rýže, přidejte další naběračku a takto pokračujte asi 20 minut, dokud není rizoto kašovité a rýže měkká.

4. Sundejte z ohně a vmíchejte špenátové listy a nastrouhaný parmazán. Podle chuti osolte a opepřete a podávejte.

Naprostá klasika, která chutná výborně a bude na stole za 20 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: recipeapp.kenwoodworld.com

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také: Vydatná bramborovo-kapustová polévka s klobáskou a parmazánem podle italského receptu.