Receptů na ořechové koláče není nikdy dost. Kombinaci ořechů a jablek zaručeně ocení každý návštěvník. Ukážeme si, jak si připravit domácí ořechově-jablečné řezy se sněhem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí ořechově-jablečné řezy se sněhem
Co budeme potřebovat:
- 300 g hladká mouka
- 3 ks čerstvý vaječný žloutek
- 1/2 kostky čerstvé droždí (20 g)
- 250 g máslo
- 50 ml mléko
- 50 g cukr krystal
- 1 špetka sůl
Náplň:
- 250 g mleté ořechy
- 250 g moučkový cukr
- 200 ml mléko
- 1 PL máslo
- 3 ks jablko
- 1 ks skořicový cukr
Sněh:
- 3 ks čerstvý vaječný bílek
- 5 PL krystalový cukr
- 1 špetka sůl
Ještě potřebujeme:
- džem
Jak budeme postupovat:
1. Do trochy vlažného mléka rozdrobte droždí a přidejte jednu lžíci cukru. Nechte kvasit.
2. Do prosáté mouky přidejte žloutky, špetku soli, kvásek, zbylé mléko a máslo. Prohněťte a nechte přikryté kynout asi 30 až 40 minut.
3. Mezitím si připravte náplň. Zahřejte mléko a rozpusťte v něm máslo. Přidejte mleté ořechy a moučkový cukr a dobře promíchejte. Jablka očistěte, nastrouhejte, ochuťte skořicovým cukrem a krátce orestujte na pánvi. Vmíchejte je do ořechové směsi.
4. Vykynuté těsto rozválejte a pomocí válečku ho přeneste na vymazaný plech a trochu propíchejte vidličkou.
5. Potřete je džemem a potřete ořechovou směsí. Uhlaďte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C přibližně na 30-35 minut.
6. Z bílků a špetky soli ušlehejte sněh. Postupně vmíchejte po lžících krystalový cukr.
7. Přibližně 10-15 minut před dopečením koláč vyjměte a potřete sněhem. Snižte teplotu a dejte zapéct. Užijte si to.
Přejeme dobrou chuť!
Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Křupavé obláčkové trubičky z listového těsta plněné sněhem.