Křupavé obláčkové trubičky z listového těsta plněné sněhem

Křupavé obláčkové trubičky plněné lehkou sněhovou náplní. Když ochutnáte jedno, hned chcete další. Se šálkem skvělé kávy a si budete připadat jako na obláčku.

Chamrolles - Křupavé obláčkové trubičky z listového těsta plněné sněhem
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 1 balíček listového těsta
  • 5 ks bílků
  • 400 g moučkového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 vejce na potření
  • moučkový cukr na posypání

Ostatní suroviny a pomůcky:

  • olej na potíraní
  • hladká mouka na vysýpaní pracovní desky
  • kovové trubky(trubičky)
  • radielko
  • plech na pečení

Jak budeme postupovat:

  1. Listové těsto rozválejte na pomoučené desce na tloušťku asi 2 mm. Pak těsto nakrájejte na šířku asi 2,5 cm. Náš tip: Pokud chcete ušetřit čas, použijte již rozválené listové těsto.
  2. Troubu předehřejte na 160 °C, kovové trubičky a plech potřete olejem.
  3. Na kovovou trubičku namotejte proužek listového těsta a položte ho na plech. Takto pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Připravené trubičky potřete rozšlehaným vejcem a vložte do předehřáté trouby na 15 minut. Z upečeného listového těsta vyjměte kovové trubičky.
  4. Bílky vložte do mísy a postavte je nad horkou vodní lázeň. Přidejte cukr, citronovou šťávu a promíchejte. Poté šlehejte nad ohněm mixérem, dokud není sníh tuhý.            5. Horkou náplň vložte do cukrářského sáčku a naplňte trubičky. Nakonec posypeme moučkovým cukrem. Náš tip: Zkuste do sněhu přidat nastrouhanou citronovou kůru nebo několik jemně nasekaných lístků čerstvé máty. Vaše chamrolles tak získají nový rozměr.