Třený koláč s čokoládovým pudinkem a tvarohovým krémem

Tento koláč kombinuje nejen různé chutě, ale i textury. Měkké těsto se spojuje s bohatým čokoládovým pudinkem a zakončuje se tvarohovým krémem. To vše tvoří vrstvenou lahůdku, která je ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako delikátní dezert. Ačkoliv recept má několik kroků, výsledek stojí za to.

Zdroj: Jana Podoláková Burkartová
Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • Vejce: 4 ks
  • Krupicový cukr: 25 dkg
  • Máslo: 12 dkg
  • Polohrubá mouka: 30 dkg
  • Prášek do pečiva: 1 ks
  • Vlažné mléko: 1/2 hrnečku

Čokoládový pudink:

  • Mléko: 400 ml
  • Čokoládový pudink: 1 ks
  • Cukr: 4 lžíce
  • Hořká čokoláda: 1/2 tabulky

Tvarohový krém:

  • Tvaroh: 500 g
  • Zakysaná smetana: 1 ks
  • Moučkový cukr: dle chuti
  • Citronová šťáva a kůra: dle chuti

Na posypání:

  • Rozdrcené sušenky

Domácí trdelníky – Upečte si kouzlo Vánočních trhů přímo v kuchyni!


Jak budeme postupovat:

1) Vejce, krupicový cukr a měkké máslo utřeme do krémové konzistence.

2) Přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva, a rozetřeme na plech s papírem.

3) Na těsto klademe lžící uvařený čokoládový pudink ve proužcích.

4) Pečeme na 180°C do zlatova.

5) Vychladlý koláč potřeme tvarohovým krémem a posypeme rozdrcenými sušenkami.

6) Necháme odležet několik hodin, aby těsto vsáklo vlhkost z krému.