Borůvkový drobenkový koláč s tvarohem

Borůvkový koláč je letní klasika, kterou si všichni zamilujeme. A co by mohl být lepší než kombinovat toto lahodné ovoce s drobenkovým těstem a tvarohovou náplní? Tento recept na borůvkový drobenkový koláč s tvarohem je výjimečný svou vrstevnatostí a komplexností chutí. Sladká drobenka, kyselé borůvky a krémový tvaroh – tuto kombinaci prostě musíte vyzkoušet!

Zdroj: Jana Zajícová Lakoštíková

Co budeme potřebovat:

Drobenkové těsto:

  • 500g polohrubé mouky
  • 250g másla
  • Půl pytlíku prášku do pečiva
  • 150g moučkového cukru

Tvarohová náplň:

  • 4x vanička plnotučného tvarohu
  • 100ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 balení vanilkového cukru
  • Cukr dle chuti

Ostatní:

  • Borůvky
  • Pečící papír

Vyzkoušejte také – Jablečná buchta na plech připravené z listového těsta


Jak budeme postupovat:

1) Příprava drobenkového těsta: Ve velké míse smíchejte polohrubou mouku, prášek do pečiva a moučkový cukr. Přidejte máslo a rukama těsto upravte do drobenkové konzistence.

2) Příprava tvarohové náplně: Ve směsiči spojte plnotučný tvaroh, mléko, vejce a vanilkový cukr. Přidejte cukr dle chuti a vše promíchejte do hladka.

3) Sestavení koláče: Na plech s pecícím papírem položte první vrstvu drobenkového těsta.

Následuje vrstva tvarohové náplně.

Položte vrstvu borůvek.

Posypejte zbytkem drobenkového těsta.

4) Pečení: Vložte koláč do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečte cca 40 minut, nebo dokud koláč nesklátne a nebude mít zlatavou barvu.