Borůvkový koláč je letní klasika, kterou si všichni zamilujeme. A co by mohl být lepší než kombinovat toto lahodné ovoce s drobenkovým těstem a tvarohovou náplní? Tento recept na borůvkový drobenkový koláč s tvarohem je výjimečný svou vrstevnatostí a komplexností chutí. Sladká drobenka, kyselé borůvky a krémový tvaroh – tuto kombinaci prostě musíte vyzkoušet!
Co budeme potřebovat:
Drobenkové těsto:
- 500g polohrubé mouky
- 250g másla
- Půl pytlíku prášku do pečiva
- 150g moučkového cukru
Tvarohová náplň:
- 4x vanička plnotučného tvarohu
- 100ml mléka
- 2 vejce
- 2 balení vanilkového cukru
- Cukr dle chuti
Ostatní:
- Borůvky
- Pečící papír
Vyzkoušejte také – Jablečná buchta na plech připravené z listového těsta
Jak budeme postupovat:
1) Příprava drobenkového těsta: Ve velké míse smíchejte polohrubou mouku, prášek do pečiva a moučkový cukr. Přidejte máslo a rukama těsto upravte do drobenkové konzistence.
2) Příprava tvarohové náplně: Ve směsiči spojte plnotučný tvaroh, mléko, vejce a vanilkový cukr. Přidejte cukr dle chuti a vše promíchejte do hladka.
3) Sestavení koláče: Na plech s pecícím papírem položte první vrstvu drobenkového těsta.
Následuje vrstva tvarohové náplně.
Položte vrstvu borůvek.
Posypejte zbytkem drobenkového těsta.
4) Pečení: Vložte koláč do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečte cca 40 minut, nebo dokud koláč nesklátne a nebude mít zlatavou barvu.