Vstoupit do světa pečení může být vzrušující výzvou, a právě pro začátečníky máme skvělý recept na hrníčkovou mramorovou bábovku. S jednoduchými postupy a nápady se naučíte vytvořit tento lahodný dezert, který okouzlí nejen vaše chuťové pohárky, ale i ty vašich blízkých. Takže si vezměte svůj hrníček a do toho!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hrníčková mramorová bábovka
Co budeme potřebovat:
- 6 žloutky
- 6 bílky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 hrneček moučkového cukru
- 1/2 hrnku polohrubé mouky (podle potřeby)
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 3 lžíce oleje
- 1,5 lžíce kakaa
Ostatní:
- máslo – na vymazání formy
- strouhanka – na vysypání formy na pečení
- moučkový cukr – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky vyšlehejte s vanilkovým a moučkovým cukrem do pěny a bílky ušlehejte do tuha a do mouky vmíchejte prášek do pečiva.
2. Do žloutkové směsi a lehce ušlehaných bílků přisypávejte střídavě po troškách mouku s práškem do pečiva a nakonec přilijte olej.
3. Do vymazané a drobenkou vysypané bábovkové formy nalijte 3/4 těsta. Do zbylého těsta vmíchejte kakao a nalijte ho do formy. Obě těsta propíchejte vidličkou, aby se smíchala.
4. Pečte asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
5. Nakonec upečený koláč posypejte moučkovým cukrem a podávejte s velkou chutí a radostí.