Pokud hledáte něco, co by potěšilo vaše chuťové buňky při odpoledním šálku kávy, máme tu pro vás jedinečný recept. Tento krémový zákusek je tak bohatý a lahodný, že ho budete chtít opakovat znovu a znovu. A jaký je nejlepší díl? Je ideální, když se připraví den předem, aby mohl nasát všechen krém a stát se dokonale vláčným. Pojďme do toho!
Co budeme potřebovat:
- 6 větších celých vajíček
- 180 g cukru krupice
- 4 polévkové lžíce vařící vody
- 130 g hladké mouky
- 1/2 balení prášku do pečiva
- 250 g Mascarpone
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 kelímek smetany na šlehání
- Karamelové sušenky na posypání (například z Lídlu)
Jak budeme postupovat:
1) Piškotový plát: V robotu vyšleháme 6 větších vajíček na nejvyšších otáčkách se 180 g cukru krupice. Na začátku šlehání přidáme cca 4 polévkové lžíce vařící vody. Vyšleháme hustou a pevnou pěnu.
2) Ručně přimícháme 130 g hladké mouky smíchané s půlkou balíčku prášku do pečiva. Směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
3) Upečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů, dokud piškot nezezlátne. Provedeme test špejlí.
4) Krém: Vyšleháme 250 g mascarpone se 2 lžícemi moučkového cukru. V jiné nádobě vyšleháme do tuha 1 kelímek smetany na šlehání. Poté smícháme obě směsi.
5) Finální úpravy: Upečený a vychlazený piškot pokropíme rumem a naneseme krém. Zdobíme rozdrcenými karamelovými sušenkami.
6) Zákusek necháme v lednici uležet přes noc, aby sušenky nasály vlhkost z krému.
A voilá! Máte připravený luxusní krémový zákusek, který je ideální ke kávě nebo čaji. Dobrou chuť!