Ochutnejte lahodné tvarohové koláče smažené na pánvi – a to úplně bez mouky! Připravte se na neodolatelnou chuť a jedinečnou texturu těchto tvarohových lahůdek, které vás okouzlí svou lehkostí a jednoduchostí přípravy.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nejchutnější tvarohové koláče na pánvi
Co budeme potřebovat:
- 500 g nízkotučný tvaroh
- špetka soli
- vanilka – podle chuti
- 2 lžíce cukru
- 3-4 lžíce krupice
- 2 vejce
- mouka – na obalováni
Jak budeme postupovat:
1. V míse nízkotučný tvaroh smíchejte se solí, vanilkou, cukrem a krupicí – dobře promíchejte, pak vmíchejte rozklepnuté vejce – znovu promíchejte.
Pokud se směs ukáže tekutější, může být potřeba více krupice, proto můžete přisypat ještě 1-2 polévkové lžíce.
2. Následně směs nechejte přikrytou v lednici alespoň 30 minut, můžete ji nechat i přes noc a ráno si udělat tvarohové koláče k snídani.
3. Stůl poprašte moukou a smě srolujte do tvaru rolky a nakrájejte na kousky a z každého kousku vytvarujte koláčky.
4. Koláčky obalte v mouce – smažte je na rozehřátým oleji, dokud nejsou z obou stran opečené.
5. Po upečení je lze podávat s libovolnými sladkými dezerty a zakysanou smetanou nebo zakysanou smetanou ušlehanou s moučkovým cukrem, medem, meruňkovým džemem nebo omáčkami z lesních plodů.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!