Recept na nejlepší pomazánku z Makrely

Hledáte rychlou a zároveň vynikající pomazánku, která je plná chuti i výživy? Máme pro vás recept, který uspokojí i ty nejnáročnější chutě. Představujeme vám “Nejlepší pomazánku z makrely,” která je ideální nejen na snídani, ale i jako svačina do práce nebo na pohodový piknik. A nejlepší na tom všem? Je rychlá, jednoduchá a skvěle se hodí k různým druhům pečiva. Takže, pojďme do toho!

Zdroj: Kristýna Navrátilová

Recept: Nejlepší Pomazánka z Makrely:

Co budeme potřebovat:
  • 1 makrelu (odkostenou a rozmačkanou)
  • 1 malou cibulku, nakrájenou na kostičky
  • 1–2 vařená vejce na tvrdo, nakrájená na kostičky
  • Plnotučná hořčice podle chuti
  • Pomazánkové nebo klasické máslo
  • Trošičku citronové šťávy (nemusí být)
  • Sůl a pepř podle chuti

Jak budeme postupovat:

1) V misce rozmačkejte odkoštěnou makrelu.

2) Přidejte nakrájenou cibulku a vejce na tvrdo.

3) Smíchejte (případně osolte) makrelu, cibuli a vejce s plnotučnou hořčicí.

4) Vložte pomazánkové nebo klasické máslo a dobře promíchejte.

5) Pokud používáte, přidejte trošku citronové šťávy pro osvěžující chuť.

6) Dochuťte solí a pepřem podle vlastního uvážení.

7) Vše důkladně promíchejte, až získáte konzistenci pomazánky.

A to je celé! Tuto pomazánku můžete podávat na čerstvém pečivu, toustu nebo ji použít jako náplň do sendvičů. Je rychlá, snadná a absolutně delikátní.