Nakládaná pikantní rajčata na zimu

Představujeme Vám dnešní recept na pikantní nakládaná rajčata na zimu, která si okamžitě zamilujete. Ideální doplněk k hlavnímu jídlu nebo jen tak samostatně. Jsou vynikající, lahodné a velmi chutné. Rajčata jsou sladkokyselé, voňavé, se slanými tóny. Jejich příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji každý!

Nakládaná pikantní rajčata na zimu
Zdroj: souspark.ru

Nakládaná pikantní rajčata na zimu

V receptu je uvedeno množství produktů na 1 litrovou sklenici, proto jsi vypočítejte správné množství soli, cukru a octa pro vaše množství zavařenin.

Co budeme potřebovat:

  • 1,5 kg rajčat
  • 1 cibule, mrkev, sladká a pálivá paprika
  • bylinky
  • koření – na zavaření
  • 1 lžíce soli
  • 3 lžíce cukr
  • 3 lžíce 9 % ocet

Jak budeme postupovat:

1. Rajčata rozkrojte napůl a vyřízněte z nich stopky.

2. Nakrájejte cibuli, mrkev, sladkou a pálivou papriku na kousky.

3. Zeleninu a bylinky kromě cibule nasekejte mixérem.

4. Na dno sterilovaných sklenic nasypte koření, které používáte při zavařování.

5. Naskládejte vrstvu rajčat, pak cibuli, znovu rajčata a naplňte celou sklenici vroucí vodou, přikryjte sterilizovaným víčkem a nechte 15 minut stát a pak vylijte vodu.

Nakládaná pikantní rajčata na zimu
Zdroj: souspark.ru

6. Do čistého hrnce nasypte sůl a cukr, přidejte nakrájenou zeleninu a zavařovací koření –  přiveďte k varu a několik minut vařte, pak přilijte ocet, trochu povařte a nalijte do sklenic.

7. Uzavřete víčky, otočte sklenice dnem vzhůru a zakryjte, dokud nevychladnou.

Nakládaná pikantní rajčata na zimu
Zdroj: souspark.ru

8. Rajčata skladujte ve špajzu nebo ve sklepě.

9. Podávejte je s láskou a velkou chutí.

Nakládaná pikantní rajčata na zimu
Zdroj: souspark.ru

Přátelé přejeme  vám dobrou chuť!