Vítejte ve světě gurmánského potěšení, kde se spojují tradice s vášní pro inovaci! Přicházíme s lákavým pokrmem, který okouzlí nejen vaše chuťové buňky, ale i vyhledávače na internetu. Naše mistrovská pečená jablka v listovém těstě s čokoládovou náplní je dokonalým spojením klasického jablečného dezertu a smyslného čokoládového zážitku.
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
Pečená jablka obalená v listovém těstě s čokoládovou náplní
Co budeme potřebovat:
- 5 jablek
- 80 g cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 500 g listové těsto
- 100 g hořké čokolády
- kondenzované mléko
- 1 vejce
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte jablka od slupky a jádřinců, dno nechte neporušené, pak odstraňte trochu dužiny z vnitřku, abyste je mohli naplnit.
2. Smíchejte cukr s mletou skořici a připravená jablka obalte ve vzniklé směsi.
3. Rozmražené listové těsto nakrájejte na dlouhé proužky široké 2-2,5 cm a z proužku těsta vykrojte nožem malé lístky.
4. Pruhy těsta omotejte kolem jablek tak, aby byla zcela zakryta a na každé jablko pak přilepte 2 plátky těsta a následně jablka položte na plech.
5. Do prostředku jablka dejte čokoládu nalámanou na kousky a nalijte kondenzované mléko.
6. Pomocí štětce potřete povrch jablek listového těsta rozšlehaným vejcem, aby byli krásně zlatavé.
7. Jablka pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C a po upečení je nechejte mírně vychladnout.
8. Pečené jablka podávejte teplé a hlavně s láskou a radostí!
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!