Představujeme vám neodolatelnou pochoutku – domácí koblížky obalené v cukru, které jsou naprosto neodolatelné pro děti i dospělé! Tyto lahodné kousky zavánějí vůní domova a zároveň přinášejí sladkou rozkoš. S naším jednoduchým návodem na přípravu si budete moci dopřát kulinářskou radost přímo v pohodlí vaší kuchyně. Připravte se na sladkou dobrodružnou jízdu, která potěší všechny chuťové pohárky ve vaší rodině. Dejte svým blízkým najevo lásku prostřednictvím těchto koblížků, které jsou přímo z vaší kuchyňské dílny!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí koblížky obalené v cukru
Co budeme potřebovat:
- 205 g mléka – (0,85 šálku)
- 38 g cukru – (3 lžíce)
- 3 g instantního droždí – (1 lžička)
- 300 g chlebové mouky
- 3 g soli – (1/2 lžičky)
- 28 g nesoleného másla – (2 lžíce)
- stolní olej – na smažení
Na zdobení a posypání:
- krystalový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nalijte mléko, přisypejte cukr, instantní droždí – promíchejte, pak přisypejte chlebovou mouku, přidejte špetku soli – míchejte, dokud nevytvoříte těsto a pak ho rukama vypracujte v kouli, přikryjte a nechte odpočinout.
2. Poté na těsto položte kostky nesoleného másla a společně rozválejte a prohněťte. Z těsta vytvarujte koul, pak položte do mísy a nechte 1 hodinu odpočívat.
3. Po 1 hodině by vám mělo vzniknout pěkně nadýchané vzdušné těsto, které rozdělte na 12 stejných malých trojúhelníků a z každého trojúhelníku vytvarujte kuličku, kterou položte na čistou plochu vedle sebe a doprostřed udělejte důlek, posypejte moukou, přikryjte potravinovou fólií a nechejte 40 minut odpočívat, aby pěkně vykynuly.
4. Připravte si pánev s olejem a položte do ní koblížky, nechte je plavat v oleji a smažte je, dokud nezezlátnou.
5. Na závěr je obalte v krystalovém cukru a podávejte je s láskou a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!