Pokud patříte do skupiny milovníků kokosových dezertů – pochoutek, pak jste na správném místě! Dnes si společně připravíme báječné kokosové řezy Raffaello, které vám svou lahodnou kokosovou chutí mohou připomínat známé Raffaello kuličky, které kupujete v obchodě. Kombinace kokosu s lahodným smetanovým krémem a bílou čokoládou je přímo návykové, proto je zcela jasné, že je neděláte naposledy. Jejich příprava je velice snadná a rychlá – Kokosová mňamka pro děti i dospělé!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kokosové řezy Raffaello plněné lahodným smetanovým krémem s bílou čokoládou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 6 vaječné bílky
- 3 žloutky
- 100 g mouky
- 80 g kokosové vločky
Krém:
- 200 g smetana
- 100 g kondenzované mléko
- 1 lžíce vanilinu
- 1 balení bíla čokoláda
Impregnace:
- mléko
Na zdobení:
- kokosové lupínky/strouhaný kokos
- čerstvé borůvky a lístečky máty
Jak budeme postupovat:
1. Ve dvou miskách oddělte žloutky od bílků.
2. Ušlehejte bílky a za stálého šlehání přisypávejte cukr, pak postupně přidávejte žloutky, poté po vyšlehání přisypte mouku a kokosové vločky – promíchejte.
3. Těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem, které pěkně rozetřete a uhlaďte.
4. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 160-170 °C.
5. Bílou čokoládu nakrájejte na malé kousky a smetanu nalijte do mísy – vyšlehejte, pak do ní přilijte kondenzované mléko – pokračujte ve šlehání a nakonec ještě nasypejte vanilin – promíchejte.
6. Upečené těsto nakrájejte na velké čtverce, které potřete mlékem a natřete hotovým krémem, který posypejte kousky bílé čokolády – postup ještě 3x zopakujte a nakonec ozdobte kokosovými lupínky – strouhaným kokosem, čerstvými borůvky a lístečky máty.
7. Kokosové řezy Raffaello plněné lahodným smetanovým krémem podávejte s láskou a půvabem.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!