Babiččin třešňový koláč: Tradiční radost v každém soustu

Vítejte u chuťového zážitku, který v sobě ukrývá kouzlo minulosti – Jednoduchý babiččin třešňový koláč. Tento poklad nás zavádí do rodinných tradic a nabízí chuťovou symfonii, kde se šťavnaté třešně spojují s křehkým těstem. Každý kousíček je jako nostalgie z dětství, a dnes vám ukážeme, jak si tento kulinářský drahokam přivést do vlastní kuchyně. Připravte se na jednoduchou a osvěžující cestu do světa tradičních chutí a pocitů.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Jednoduchý třešňový koláč - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Time to Cook Now

Jednoduchý babiččin třešňový koláč

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 80 g mouky – (1/2 hrnku)
  • 1 špetka soli
  • 3 vejce
  • 10 g vanilkového cukru – (1 sáček)
  • 100 g cukru – (1/2 šálku)
  • 250 g mléka – (1 šálek)
  • 2 lžíce rozpuštěné máslo – (28 g)

Plnění:

  • 750 g třešně

Na zdobení a posypání:

  • moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy si nasypejte mouku, přidejte špetku soli – promíchejte.

Jednoduchý babiččin třešňový koláč - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Time to Cook Now

2. V jiné míse si rozklepněte vejce – vyšlehejte, pak přisypejte vanilkový cukr, cukr a mouku – pokračujte ve šlehání.

Jednoduchý babiččin třešňový koláč - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Time to Cook Now
Jednoduchý babiččin třešňový koláč - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Time to Cook Now

3. Následně za stálého šlehání přilijte mléko, rozpuštěné máslo.

Jednoduchý babiččin třešňový koláč - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Time to Cook Now

4. Do ozdobné kulaté mísy si naaranžujte vypeckované třešně a zalijte je těstem.

Jednoduchý babiččin třešňový koláč - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Time to Cook Now
Jednoduchý babiččin třešňový koláč - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Time to Cook Now
Jednoduchý babiččin třešňový koláč - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Time to Cook Now

5. Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 170 °C.

6. Nakonec upečený koláč ozdobte – posypejte moučkovým cukrem.

Babiččin třešňový koláč: Tradiční radost v každém soustu
Zdroj: Time to Cook Now

7. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.

Babiččin třešňový koláč: Tradiční radost v každém soustu
Zdroj: Time to Cook Now
Babiččin třešňový koláč: Tradiční radost v každém soustu
Zdroj: Time to Cook Now

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: