Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na třešňový dort s jemným tvarohovým krémem a zakysanou smetanou je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Třešňový dort s jemným tvarohovým krémem a zakysanou smetanou
Co budeme potřebovat:
- 200 g hladké mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 100 g studeného strouhaného másla
- 70 g krystalového cukru
- 1 vejce
Krém:
- 400 g tvarohu
- 100 g zakysané smetany
- 100 g krystalového cukru
- 1 vejce
- 200 g vypeckovaných třešní
Jak budeme postupovat:
1. Mouku nasypejte do mísy, přisypte prášek do pečiva – promíchejte a přidejte nastrouhané studené máslo – rozmíchejte, pak vmíchejte moučkový cukr, přidejte rozklepnuté vejce a rukou vypracujte těsto.
2. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte 30 minut odpočívat v lednici.
3. Tvaroh dejte do jiné mísy, přidejte zakysanou smetanu – promíchejte, pak přisypejte cukr, přidejte rozklepnuté vejce – míchejte do středně tuhé konzistence a nakonec ještě přidejte vypeckované třešně.
4. Těsto posypte moukou a pomocí válečku ho rozválejte do velkého kruhu, který rozprostřete do formy o průměru 22 cm vyložené pečicím papírem a vymazané máslem.
5. Následně naneste krém, pěkně ho rozetřete a naaranžujte třešně.
6. Pečte v předehřáté troubě 50-55 minut při 180 °C.
7. Po upečení ho podávejte s láskou a grácií.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!