Vstupte do světa lahodných kontrastů a svěžesti, kde se setkávají syté chutě a osvěžující zelenina. Dnes vás zavedeme do kuchyně plné nápadů a vůní, abychom vám představili úžasnou kombinaci – marinované hovězí maso se zeleninou, doplněné o avokádový salát. Tento pokrm je nejen vizuálně ohromující, ale také lákavě rozmanitý ve svých chutích. Připravte se na chuťový zážitek, který vám otevře nové horizonty gurmánského světa.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Marinované hovězí maso se zeleninou + avokádový salát
Co budeme potřebovat:
- 500-700 g hovězího masa
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky cukru, soli
- 1/3 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 1 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce chilli omáčky
Ostatní:
- 1 velká cibule
- 1 červená sladká paprika
Salát:
- 2 salátové okurky
- 2 rajčata
- 1 zelená paprika
- svazek jarní cibulky
- 1 avokádo
- 120 g zeleného hrášku
Zálivka na salát:
- 1-2 stroužky česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3-4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička hořčice
- sůl – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Hovězí maso nakrájejte na větší kousky a vložte je do mísy, poté na ně nasypejte jedlou sodu – promíchejte rukama, přikryjte fólií a nechte 30 minut odpočívat.
2. Do jiné mísy dejte prolisovaný česnek, přisypejte cukr, sůl, černý pepř, chilli vločky a přilijte balzamikový ocet, olej a chilli omáčku – promíchejte.
3. Kousky masa opláchněte vodou a vložte je na pánev s rozehřátým olejem – smažte je 2-3 minuty na mírném ohni dohněda a po usmažení je přendejte na talíř.
4. Mezitím nakrájejte cibuli na jemno a vsypejte ji na stejnou pánev – na mírném ohni ji 1-2 minuty orestujte, poté přidejte červenou papriku nakrájenou na tenké proužky a nakonec položte plátky masa, které zalijte připravenou omáčkou – společně na mírném ohni vařte 5-7 minut.
5. Do mísy dejte nakrájené okurky, rajčata, zelenou papriku, svazek jarní cibulky, avokádo zbavené kostky a zelený hrášek – promíchejte.
6. Do další mísy dejte prolisovaný česnek, přilijte citronovou šťávu, olivový olej a přidejte také hořčici – promíchejte a zálivkou přelijte salát v míse, podle chuti osolte a opepřete – promíchejte.
7. Kousky hovězího masa na pánvi se zeleninou podávejte s připraveným zeleninovým salátem s avokádem a hráškem a hlavně s velkou chutí a láskou.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!