V dnešním příspěvku se s Vámi chceme podělit o náš nový objev, kterým je svěží salát s grepem a avokádem! Výrazná chuť grapefruitu, lehká chuť máslového avokáda a jemně hořká chuť rukoly nebo polníčku – to vše se spojuje se sladkou a lehkou chutí zálivky z vinného octa. Tato zálivka vskutku tvoří dokonalou rovnováhu chutí a krásnou sladkost. Když vše doplníte čerstvými ořechy, které dodají salátu texturu, může se jednat o nejlepší salát, jaký kdy vyzkoušíte! A také možná nejhezčí!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Salát s grepem a avokádem
Co budeme potřebovat:
- 3 hrsti polníčku nebo rukoly
- 1 avokádo
- 1 grapefruit
- parmská šunka (množství podle chuti)
- niva (množství podle chuti)
- mandle nebo jiné ořechy
- vinný ocet
- med
- olivový olej
- sůl pepř
Jak budeme postupovat:
1. Nejdříve si řádně oloupeme grapefruit – zbavíme se bílých částí a odložíme.
2. Avokádo zbavíme pecky a nakrájíme.
3. Do prázdných talířů potom jednoduše přidáme jednotlivé suroviny. Naspod umístíme polníček, kam poté vrstvíme ostatní ingredience (grep, nakrájené avokádo, parmskou šunku, kousky nivy) – vytvoříme si tak krásně barevný talíř, který posypeme ořechy. My použili plátky loupaných mandlí.
4. Na závěr si připravíme zálivku. Smícháme cca 5 lžic olivového oleje s 1 lžicí medu a vinného octa. Přidáme trochu soli a pepře a zalijeme zálivkou náš salát.
5. Salát můžeme podávat s opečenou bagetkou.
Dobrou chuť!
Přečtete si také recept na delikátní pečené česnekové brambory s parmazánem!