Hovězí nudličky se zeleninou a s bramborovo zeleninovou plackou z pánvičky

Dnes se společně ponoříme do světa skvělých gastronomických zážitků a představíme vám jedinečný recept na hovězí nudličky se zeleninou a bramborovo-zeleninovou plackou z pánvičky. Tento pokrm je pravou symfonií chutí, která oslní vaše chuťové buňky a přivodí pocit nebeského dobrodružství na vašem talíři.

Zdroj: Ludmila Vojtíšková
Co budeme potřebovat:

Hovězí nudličky se zeleninou:

  • 500 g hovězího masa (ořez z zadního)
  • Marináda: 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžička solamylu, trocha chilli, česnek
  • 1 cibule
  • Sterilované okurky (podle chuti)
  • 1 střední cuketa
  • Květákové růžičky (z 1 malé hlávky)
  • 1 hrst hrášku
  • Rajčatový protlak
  • Hořčice
  • Sojová omáčka
  • Cukr
  • Pepř
Zdroj: Ludmila Vojtíšková

Bramborovo-zeleninová placka:

  • 3 střední brambory
  • 1 střední mrkev
  • Květákový košťálek (z 1 malé hlávky)
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 vaječný bílek
  • Kudrnka
  • 1 lžíce pohankové krupice

Jak budeme postupovat:

1) Hovězí maso nakrájejte na jemné nudličky a dejte do mísy. Připravte marinádu smícháním olivového oleje, soli, pepře, solamylu, chilli a prolisovaného česneku. Nalijte marinádu na maso a dobře promíchejte. Nechte maso odpočinout v marinádě.

2) Ve větší pánvi rozpalte olej a orestujte nakrájené maso spolu s cibulí, sterilovanými okurkami, pokrájenou cuketou a květákovými košťálky.

3) Trochu podlijte vodou a dusíme všechny ingredience v pečence asi hodinu. Mezitím uvařte v osolené vodě rozebrané malé růžičky květáku a hrášek, nechte okapat.

Zdroj: Ludmila Vojtíšková

4) Do láku z okurek přidejte rajčatový protlak, hořčici, sojovku, cukr a pepř. Dobře promíchejte a vmíchejte do měkkého masa. Přidejte pokrájené rajče a nechte ještě asi 10 minut podusit.

5) Pro bramborovo-zeleninovou placku nastrouhejte syrovou bramboru, mrkev a květákový košťálek. Přidejte sůl, pepř, vinný ocet, vaječný bílek, kudrnku a pohankovou krupici. Vše dobře promíchejte.

6) Nalijte polovinu směsi na olejem potřenou pánvičku a pod pokličkou opečte z obou stran do zlatova. Poté do druhé poloviny směsi přidejte malé růžičky květáku a opečte placku ze všech stran.

7) Hovězí nudličky podávejte spolu s bramborovo-zeleninovou plackou. Dopřejte si tento skvělý a chutný pokrm, který svými barvami i chutěmi potěší celou rodinu.

Tento recept vám přinese dokonalou kombinaci hovězího masa s pestrou zeleninou a lahodnou bramborovo-zeleninovou plackou. Pusťte se do vaření a pochutnejte si na této lahůdce!