Domácí kapesní sendviče – vhodné jako večeře nebo svačina na cesty

Připravte si vynikající kapesní sendviče, které jsou ideální na večeři, do školy, na výlety nebo do práce. Můžeme si je připravit předem a být tak vždy připraveni na chutný a sytý pokrm, který nám dodá potřebnou energii. Stačí si jen vybrat oblíbenou náplň a můžeme si vychutnat tento lahodný pokrm kdykoliv si to přejeme.

Zdroj: Milada Sumková

Co budeme potřebovat:

Ingredience (na 8 ks):

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 21 g droždí
  • 1 lžička krystalového cukru
  • 2 lžičky soli
  • 150 ml mléka
  • 50 ml rozpuštěného másla
  • 1 vejce na potření

Náplň:

  • Šunka, sýr, vajíčka, zelenina (dle libosti)

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si připravíme cesto. Smícháme hladkou mouku a polohrubou mouku ve velké míse. K tomu přidáme droždí, krystalový cukr a sůl.

2) Rozehřejeme mléko, ale nesmí být příliš horké, aby nepoškodilo droždí. Přidáme rozpuštěné máslo do teplého mléka.

3) Nalijeme tekuté ingredience do mísy se suchými ingrediencemi a dobře promícháme, dokud nedostaneme hladké a pružné těsto.

4) Těsto zakryjeme utěrkou nebo fólií a necháme ho vykynout asi 45 minut, dokud se zdvojnásobí objem.

5) Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na 8 stejných částí. Každou část vážíme (cca 112 g = 1 ks) a zformujeme malé bochníčky.

6) Každý bochníček rozválíme na tloušťku přibližně 5 mm. Poté potřeme kruh olejem, složíme na polovinu, znovu potřeme a přeložíme na čtvrtinu. Tímto způsobem se nám vytvoří malé kapsičky.

7) Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.

8) Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C po dobu cca 35 minut, nebo dokud nebudou sendviče zlatavě hnědé.

9) Po mírném vychladnutí můžeme sendviče libovolně naplnit oblíbenými ingrediencemi jako šunkou, sýrem, vajíčky, zeleninou nebo čímkoli dalším, co máme rádi.