Dnes vás zveme na nezapomenutelnou chuťovou jízdu, při které si připravíte domácí paštiku z kachních jater s brusinkami a mandlemi. Tato jedinečná kombinace jemných kachních jater, osvěžujících brusinek a křupavých mandlí vás zaručeně okouzlí. Připojte se k nám a objevte, jak snadno a rychle můžete připravit vlastní lahodnou paštiku plnou výrazných chutí, kterou si zamilují nejen vaše chuťové buňky, ale i vaši hosté. Připravte se na jedinečný zážitek plný lahodných pochoutek a kulinářských dobrodružství!
Co budeme potřebovat:
- cibule
- stroužky česneku
- máslo, smetana
- kachní játra
- portské víno
- sůl a mletý černý pepř
- Čerstvý tymián, bobkový list a oregano
Jak budeme postupovat:
1) Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme v hrnci na másle. Játra očistíme a překrájíme na menší kousky. Přidáme je k cibuli a chvíli restujeme.
2) Zalijeme je vínem a krátce zarestujeme a necháme odpařit. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami a odstavíme. Vše rozmixujeme dohladka. Pro zjemnění přidáme trošku smetany, můžeme i muškátový oříšek.
Vyzkoušejte také – Recept na domácí pikantní hermelínovou pomazánku s klobásou