Jak si naplno užít letní večery na zahradě?

Skvěle strávené léto nerovná se dovolené v zahraničí. Ve skutečnosti nemusíte opustit parcelu vašeho rodinného domu se zahradou, abyste si léto užili tak, že na něj budete dlouho vzpomínat. Pokud přemýšlíte nad tím, že se horké letní dny ponesou v domácím duchu, namontujte si na zahradě pergolu nebo zahradní altán, kde se budou dít věci!

Zábava pro děti i dospělé

Letní večery jsou ideální pro rodinnou zábavu. Máte-li děti, určitě ocení jednoduché a zábavné hry. Zahrát si můžete například na schovávanou, stolní fotbálek nebo frisbee. Vyzkoušet můžete i něco netradičního, jako je noční badminton, kde míček i rakety svítí ve tmě. Zahradní večer můžete zpestřit i hraním karet nebo deskových her.

Grilování a příprava osvěžujících nápojů

K letním večerům na zahradě patří samozřejmě i grilování. Při grilování lze připravit různorodé pokrmy – od klasických burgerů a steaků až po kreativní vegetariánské varianty. Někteří lidé mají své oblíbené tajné recepty na marinády a omáčky, které dodávají jídlu jedinečnou chuťovou notu. Grilování je také příležitostí vyzkoušet nové kombinace jako například grilovaný sýr s bylinkovou omáčkou. K letním osvěžujícím nápojům pak patří třeba domácí citronády s čerstvými bylinkami nebo ovocné šťávy s ledem.

Pohodlné odpočinkové zóny

Po hrách a dobrém jídle a pití už jen relaxujte. Vytvořte si na zahradě pohodlné odpočinkové zóny, které budou lákat k relaxaci. Posezení v zahradním altánu v ratanových sedačkách či křesílkách s pohodlnými polštáři jsou skvělou volbou. Můžete tak pozorovat letní oblohu plnou hvězd a užívat si příjemný letní večer.

Kouzelná atmosféra díky osvětlení

Na závěr přidáme doporučení ohledně toho, jak na zahradě vytvořit neodolatelnou atmosféru. Tím nejlepším způsobem je použití různých druhů osvětlení. Svíčky ve skleněných lucernách vytváří romantickou a intimní atmosféru, zatímco lampiony a světelné řetězy dodají vaší zahradě pohádkový nádech. Můžete je pověsit na stromy, kolem terasy nebo posadit na chodníčky, aby vaše zahrada zářila.