Tvarohový moučník s čokoládovou polevou – skvělý dezert, který doplní odpolední kávu

Dnes vám přinášíme úžasný recept na tvarohový moučník s čokoládovou polevou, který je tou nejlepší volbou pro milovníky dezertů. Tento lahodný moučník spojuje jemnost tvarohového krému s křehkým těstem a lahodnou čokoládovou polevou. Jeho příprava je snadná a výsledek vás nadchne nejen vzhledem, ale také skvělou chuťovou harmonií. Ideální jako závěrečný puntík po výtečném obědě nebo jako sladká pochoutka k odpolední kávě. Připravte se na nezapomenutelný gastronomický zážitek a pusťte se do pečení tohoto skvělého tvarohového moučníku!

Zdroj: Veruška Veronika Holubová
Co budeme potřebovat:

Suroviny na těsto:

  • 2 celá vejce
  • 1 hrnek cukru
  • ½ hrnku oleje
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžička kakaa
  • 2 lžíce rozpuštěného kafe

Krém:

  • ½ litru mléka
  • 2 vanilkové pudinky v prášku
  • Cukr dle chuti
  • 2 vaničky tvarohu
  • Rum podle chuti
  • ½ kostky másla

Poleva:

  • 2 zakysané smetany
  • 1 čokoláda na vaření

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve připravíme těsto. Ve velké míse smícháme vejce, cukr a olej.

2) Poté postupně přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Důkladně promícháme.

3) Přidáme mléko a opět promícháme, aby vzniklo hladké těsto.

4) Z těsta odlijeme tři čtvrtiny a přidáme do něj kakao a rozpuštěné kafe. Dobře promícháme.

5) Na plech vylijeme tři čtvrtiny světlého těsta a následně na něj vlijeme zbylou čtvrtinu tmavého těsta tak, aby vznikl zajímavý vzor.

6) Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia a pečeme moučník asi 25-30 minut, dokud není zlatavý a propečený. Nechte ho vychladnout.

7) Mezitím připravíme krém. Uvaříme pudink z ½ litru mléka a necháme ho zchladnout.

8) Ve vhodné nádobě ušleháme máslo do hladka a postupně přidáme tvarohy, rum a pudink. Opět promícháme do hladkého krému.

9) Krém naneseme na vychladlý korpus a uhladíme.

10) Poté připravíme polevu. Rozpusťte čokoládu na vaření a do ní vmíchejte zakysanou smetanu. Nechte polevu zchladit v lednici.

11) Nakonec polevou ozdobíme moučník a necháme jej chvíli ztuhnout.

Doporučujeme: Listové šátečky s pudinkem a jahodami

Tvarohový moučník je nyní připraven k podávání. Tento dezert je vynikající kombinací tvarohového krému, jemného těsta a čokoládové polevy. Můžete si být jisti, že jeho chuť si zamilují všichni milovníci sladkých dobroty. Tento tvarohový moučník je skvělou volbou pro oslavu nebo jen tak, když máte chuť na něco výjimečného a lahodného.