Vítejte na našem webu plném kulinářských pokladů předávaných z generace na generaci! Dnes vám přinášíme kulinářský skvost – babiččin tajný recept na dokonalé kynuté těsto pro jemné a nadýchané koblihy! Znáte to, ta neodolatelná vůně z pečených koblih, který se šíří po celém domě a přitahuje vás k neskutečně chutným pochoutkám. Ať už vás láká klasické posypání moučkovým cukrem nebo jste odvážnější a plníte je oblíbenými náplněmi, naše babiččiny koblihy rozhodně pohladí váš jazyk i duši. Připraveny s láskou a péčí, jsou ideálním způsobem, jak si dopřát nezapomenutelné chvíle plné chuti a radosti. Připojte se k nám na tomto kulinářském dobrodružství a objevte tajemství kynutého těsta, které změní váš pohled na koblihy. Užijte si požitek ze zdokonalení vašich kuchařských dovedností a užijte si každý kousíček těchto nadýchaných koblih. Buďte připraveni na chvíle, kdy budete bezmocní, protože se nebudete umět dojíst!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dokonalé kynuté těsto na jemné a nadýchané koblihy
Co budeme potřebovat:
- 400 ml teplého mléka
- 40 g čerstvého droždí
- 50 ml slunečnicového oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 špetka soli
- 2 vejce
- 700 g mouky (+ 100 g na podsypání válce)
Jak budeme postupovat:
1. Nalijte mléko do hluboké mísy. Přidejte cukr a rozdrobené droždí a důkladně promíchejte šlehačem.
2. Poté přidejte polovinu množství mouky a promíchejte. Následně vmíchejte slunečnicový olej a vejce.
3. Nakonec přidejte zbývající mouku a sůl. Vypracujte měkké a hladké těsto. Nechte ho vykynout na teplém místě, dokud se zdvojnásobí objem.
4. Těsto přendejte na pomoučenou pracovní plochu a rozválejte ho do kulatého plátu střední tloušťky.
5. Pomocí kulaté formičky vykrajujte kolečka z těsta. Zbytek těsta spojte, vytvarujte z něj kuličku a použijte ho k vykrajování dalších koblih.
6. Do hrnce nalijte dostatečné množství oleje (koblihy musí plavat). Rozehřejte olej na vysokou teplotu. Vložte koblihy do oleje a smažte je z obou stran, dokud nebudou zlatavé.
7. Vyjměte je na talíř s utěrkou nebo papírovým ubrouskem, aby se zbavily přebytečného oleje. Posypeme je moučkovým cukrem a můžete si je vychutnat.
8. Tyto koblihy jsou duté uvnitř, takže je můžete naplnit oblíbenou náplní. Budou ještě chutnější!
Přejeme vám dobrou chuť společně s vašimi blízkými!