Vítejte ve světě kulinářských lahůdek! Dnes vám přinášíme recept na neodolatelnou cuketovou roládu plněnou houbami a sýrem. Tato roláda je nejen skvělou alternativou pro vegetariány, ale potěší i všechny milovníky lahodných pochoutek. Jemná a nadýchaná cuketová placka se propojuje s houbami a krémovým sýrem, čímž vytváří harmonii. Sledujte náš snadný postup a vytvořte si svou vlastní gastronomickou mistrovskou dílo, které si oblíbí celá rodina. Užijte si kulinářskou radost s touto cuketovou roládou plněnou houbami a sýrem a zkuste nové chuťové dobrodružství!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Cuketová roláda plněná houbami se sýrem
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 570 g cukety
- 3 velká vejce nebo 4 malá vejce
- 4 lžíce mouky
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 2-3 snítky kopru
Pro náplň:
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 300 g hub
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 1-2 lžíce oleje – na smažení
- 50 g sýra
- 2 lžíce zakysané smetany
Jak budeme postupovat:
1. Cuketu nastrouhejte na malém struhadle, pak je smíchejte s trochou soli a nechte je 10 minut pustit šťávu.
2. Poté je dobře vymačkejte rukama, abyste je oddělili od šťávy a přendejte do hluboké mísy.
3. Poté přisypejte mouku, prášek do pečiva, rozklepněte vejce, přidejte nasekaný kopr, dochuťte solí a mletým černým pepřem podle chuti – velmi dobře promíchejte.
4. Vzniklou směs přeneste na standardní plech do trouby 40 x 45 cm vyložený pečicím papírem, pokud si nejste jisti jeho kvalitou, můžete ho vymazat olejem a rovnoměrně rozetřete.
5. Cuketový vršek pečte 20-25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
6. Nechte je mírně vychladnout a pak je oddělte od pečicího papíru.
7. Poté ještě teplé těsto stočte i s pečicím papírem do ruličky a to od kratších okrajů – postupně. Díky tomu bude poddajnější a poté ji nechte zcela vychladnout.
8. Připravte náplň: Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev nastrouhejte na velkém struhadle. Smažte je na malém množství oleje, dokud nezměknou. Podle chuti osolte a opepřete mletým černým pepřem.
9. Po usmažení přendejte do mísy. Na pánev přidejte na kostičky nakrájené houby, smažte, dokud se neodpaří všechna tekutina a dochuťte podle chuti.
10. Nakonec vše smažte asi 10 minut na mírném ohni za častého míchání a po usmažení nechte mírně vychladnout.
11. Sestavte roládu: Náplň rozetřete po povrchu těsta a okraje nechte volné.
12. Podél kratšího okraje, ke kterému těsto srolujeme a v jeho blízkosti posypejte strouhaným sýrem a následně srolujte do rolády.
13. Položte roládu na plech vyložený pečicím papírem a otočte ji švem dolů. Povrch posypte zbylým sýrem a konce potřete zakysanou smetanou.
14. Roládu pečte 5-7 minut, dokud se sýr nerozpustí v troubě předehřáté na 180 °C.
15. Nechte roládu zcela vychladnout, pak ji nakrájejte na kousky a s velkou chutí podávejte!
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!