Nejlepší domácí tvarohové koláčky s rybízem a borůvkami

Tímto receptem si můžete připravit neodolatelné domácí tvarohové koláčky s rybízem a borůvkami. Jemné a nadýchané těsto, naplněné sladkým tvarohem a čerstvým ovocem, potěší každého milovníka dezertů. S postupným zpracováním těsta a správným kynutím získáte koláčky s dokonalou texturou a vynikajícím chuťovým zážitkem. Po upečení krásně zlatavých koláčků stačí jen potřít okraje máslem smíchaným s rumem a můžete se ponořit do jejich sladkého a ovocně tvarohového ráje.

Zdroj: Marcela Kremserová
Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 40 g sádla
  • 40 g másla
  • 1/2 kostky droždí
  • 60 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • Špetka soli

Náplň:

  • Tvarohová náplň
  • Rybíz
  • Borůvky

Potřebujete také:

  • Máslo
  • Rum

Jak budeme postupovat:

1) Ve velké míse smíchejte polohrubou a hladkou mouku spolu se sádlem a máslem, dokud nezískáte drobivou konzistenci.

2) Rozdrobte droždí a přidejte ho do mísy spolu s cukrem, vejcem, žloutkem a špetkou soli.

3) Vypracujte hladké těsto a nechte ho v míse vykynout, dokud zdvojnásobí svůj objem.

4) Po vykynutí těsto znovu prohněťte a vytvořte z něj malé kuličky. Nechte je chvíli odpočinout a kynout na plechu.

5) Na plechu s připravenými kuličkami nechte ještě chvíli kynout.

6) Poté udělejte do středů kuliček prohlubně a naplňte je tvarohovou náplní a ovoce (rybízem a borůvkami).

7) Potřete kraje koláčků žloutkem a pečte na 170 stupňů Celsia s horkovzduchem, dokud nejsou zlatavé a propečené.

8) Po upečení ihned potřete okraje koláčků směsí másla a rumu.