Božské pečené zelí s vepřovým masem v troubě! Zakarpatský recept, který musí chutnat každému

V dnešním článku vám ukážeme naprosto dokonalý recept, který pochází z Ukrajiny. Toto pečené zelí s vepřovým masem je skvělé hlavně proto, že je velmi jednoduché na přípravu. A chuť? Jednoduše božské! Tento šťavnatý recept je ideální k obědu nebo večeři a zasytí celou vaši rodinu!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
božské pečené zelí v troubě! zakarpatský recept, který musí chutnat každému
Zdroj: planetapolska.com

Zakarpatský recept – pečené zelí s vepřovým masem v troubě

Co budeme potřebovat:
  • 1 hlávka zelí
  • 1 kg vepřového masa
  • 150 g vepřového sádla
  • 130 g smetany
  • 30 g rajčatového pyré
  • 1,5 litru vody
  • sůl, pepř, sušený česnek
  • + koření podle chuti

Jak budeme postupovat:

  1. Nejprve uvařte zelí, pak nakrájejte cibuli nadrobno a osmahněte ji na sádle.
  2. Maso nakrájejte na tenké kousky, osolte, opepřete a okořeňte podle chuti.
  3. Zelí rozeberte na listy, maso do něj zabalte a přidejte lžíci cibule. Následně je srolujte.
  4. Dno zapékací mísy pokryjte zelnými listy. Vložte naše rolky do zapékací misky. Osolte a zalijte vroucí vodou, která by měla dosahovat 1-2 cm. Přidejte rajčatové pyré a zakysanou smetanu.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 40 minut. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento skvělý recept na pečené zelí s masem i Vašim přátelům! Inspirujte se dalším tipem na skvělý recept, konkrétně Placky z mletého masa s vynikající pokrývkou.