Pokud máte rádi čerstvé a chutné pečivo, pak se nechte inspirovat tímto receptem na domácí pečené housky. S trochou času a lásky k pečení si můžete připravit ty nejlahodnější housky přímo z vlastní trouby. Vůně čerstvého pečiva, křupavá kůrka a měkké a vláčné uvnitř – to jsou atributy, které oceníte. A co je nejlepší, víte přesně, jaké suroviny a přísady jste použili, a můžete si je přizpůsobit svému chuti.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí pečené housky
Co budeme potřebovat:
- 1+1/2 šálku teplé vody – (350 ml)
- 1 lžíce sušeného nebo instantního droždí – (7 g)
- lžička soli+1 lžička cukru
- 4 šálky mouky – (480 g)
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nalijte teplou vodu, přisypte sušené/instantní droždí – promíchejte stěrkou. Poté přidejte lžíci soli a lžíci cukru – opět promíchejte.
2. Následně přisypejte mouku – důkladně promíchejte, aby jste získali těsto.
3. Přikryjte utěrkou a nechte 1 hodinu odpočívat na teplém místě.
4. Čistou plochu vysypejte moukou a položte na ni těsto.
5. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů a pak vezměte jeden díl a vytvarujte z něj kouli.
6. Položte je na plech vyložený pečicím papírem vysypaným moukou a housky postříkejte vodou.
7. Těsto nechte 20 minut odpočívat při pokojové teplotě a potom ostrým nožem udělejte na horní straně housek důlek.
8. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 190°C.
9. Po upečení housky podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!