K vytvoření tohoto lahodného těsta nepotřebujete žádné droždí ani hodiny hnětení. Za pouhých 10 minut si můžete připravit tyto lahodné a dozlatova usmažené koblihy s citronovou kůrou. Měkké, nadýchané a sladké. Tak co, jdete do toho?
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Chutné koblihy s citronovou kůrou:
Co budeme potřebovat:
- 250-300 g mouky
- 250 g přírodního jogurtu
- 150 ml mléka
- jedno vejce
- jedna lžička nastrouhané citronové kůry
- 70 g cukru (+ na polevu)
- 10 g prášku do pečiva
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1) Vejce rozbijte do hluboké mísy. Přidejte cukr. Míchejte.
2) Přidejte jogurt. Míchejte.
3) Přidejte mléko. Míchejte.
4) Přidejte nastrouhanou citronovou kůru. Míchejte.
5) Přidejte prášek do pečiva.
6) Postupně (ve 3 fázích) přidejte prosátou mouku. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky. Měli byste získat poměrně husté těsto, které se z bochníku pomalu odkapává.
7) Na pánvi rozehřejte velké množství oleje.
8) Ponořte lžičku do horkého oleje, pak s ní vezměte těsto a pomocí další lžičky ho vložte do oleje. Podobně vytvarujte všechny koblihy.
9) Koblihy smažte na mírném ohni ze všech stran dozlatova.
10) Přendejte je do cedníku, abyste z povrchu odstranili přebytečný olej.
11) Poté horké koblihy obalte v cukru.
12) Podávejte s velkým potěšením!
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!