Připravte si rychlovku z cukety, která vás nadchne svou šťavnatostí a výživnou hodnotou! Tento recept kombinuje čerstvou cuketu, brambory a mrkev pro vytvoření chutných a zdravých karbanátků. S nízkým obsahem tuku a bohatým obsahem vlákniny jsou tyto cuketové karbanátky ideální volbou pro ty, kteří chtějí jíst zdravě a přitom si pochutnat na chutném jídle. Příprava je rychlá a jednoduchá, takže se můžete těšit na lahodné rychlovky z cukety jako hlavní chod nebo jako skvělou svačinu. Nechte se unést vůní a chuťovým zážitkem těchto šťavnatých karbanátků!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Cuketové karbanátky z brambor a mrkve
Co budeme potřebovat:
- 2 lžíce mouky (+ na vál; my jsme použili žitnou mouku, ale můžete použít jakoukoli)
- 2 cukety
- 1 mrkev
- jedna velká brambora
- 5 stonků zelené cibule
- 2 vejce
- 2 vrchovaté lžičky granulovaného česneku
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1) Cuketu nastrouhejte na velkém struhadle. Vložte je do hluboké mísy a promíchejte s trochou soli. Nechte je 10 minut pouštět šťávu. Poté je dobře vymačkejte rukama, abyste je oddělili od šťávy.
2) Brambory nastrouhejte na malém struhadle. Rukama ji dobře vymačkejte, aby se oddělila od šťávy.
3) Mrkev nastrouhejte na malém struhadle.
4) Zelenou cibuli nastrouhejte.
5) Všechny připravené ingredience vložte do hluboké mísy. Přidejte vejce. Míchejte.
6) Přidejte granulovaný česnek, sůl a mletý černý pepř podle chuti.
7) Přidejte mouku. Dobře promíchejte.
8) Tvarujte karbanátky mokrýma rukama (před tvarováním každého karbanátku si umyjte ruce od mouky – jinak se budou lepit a karbanátky nebudou dobře držet tvar). Obalte je v mouce.
9) Smažte karbanátky na rozpáleném oleji na mírném ohni 5-6 minut z každé strany, dokud se na nich neobjeví křupavá, hnědá kůrčička.
10) Přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej.
11) Karbanátky podávejte s omáčkou a přílohou podle chuti. Pochutnali jsme si na nich s omáčkou ze zakysané smetany s česnekem a koprem!
Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!