Originální, chutný a fit předkrm, který jistě rozzáří každý slavnostní stůl. Řeč je o cuketové roládě plněné tvarohem a zeleninou. Budete potřebovat několik základních ingrediencí a příprava Vám nezabere mnoho času. Cuketová rolka si Vás získá nejen svou chutí, ale i barevností. Tak co, zkusíte ji?
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Cuketová rolka s tvarohovou náplní:
Co budeme potřebovat:
- 300 g měkké cukety
- 2 lžíce sójové omáčky
- 6 vajec
- 1 špetka soli
- 80 g mouky nebo škrobu
Pro náplň:
- 350 g tvarohu
- 100 g mrkve
- 1-3 stroužky česneku
- 1 svazek zeleně (kopr nebo petržel)
- sůl a černý pepř – podle chuti
- 1 polévková lžíce fermentované zakysané smetany
- olej – pro olejování.
Jak budeme postupovat:
1) Cuketu omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Uspořádejte je ve vrstvách do misky a pokapejte je sójovou omáčkou. Míchejte.
2) Mrkev nastrouhejte na velkém struhadle nebo na korejském struhadle a nakrájejte zelenou část.
3) Smíchejte tvaroh s mrkví, zeleninou, prolisovaným česnekem, solí, černým pepřem a zakysanou smetanou.
4) Rozklepněte vejce, přidejte špetku soli a mixérem míchejte asi 1 minutu.
5) Vmíchejte mouku a promíchejte stěrkou.
6) Plech (33*38 cm) vyložte pečicím papírem a vymažte olejem.
7) Cuketu zbavte tekutiny a jemně ji vymačkejte. Kolečka položte na plech.
8) Těsto nalijte a rozetřete do rovnoměrné vrstvy.
9) Vložte plech na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Nechte těsto vychladnout na pokojovou teplotu.
10) Náplň rozetřete po povrchu těsta, přičemž na jednom okraji nechte 2 cm volného místa.
11) Těsto rozválejte, zabalte do pečicího papíru okrajem dolů a dejte alespoň na 30 minut do chladničky.
12) Rolka vypadá tak velkolepě! Náplň může být velmi rozmanitá, záleží na vašich preferencích.
Přejeme Vám a vašim blízkým příjemné chvíle!