Chcete si dopřát rychlou a snadnou svačinu? Pak se inspirujte tímto receptem a zkuste si připravit křehké, křupavé, ale uvnitř měkké sýrové krokety. Jejich vůně a chuť Vás nenechá lhostejnými. Příprava trvá opravdu jen pár minut.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křupavé sýrové krokety:
Co budeme potřebovat:
- jedno vejce
- 125 ml mléka
- jedna polévková lžíce cukru
- 50 g sýra feta
- 100 g sýra Cheddar
- čerstvá petržel – podle chuti
- 1 lžíce másla
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky papriky
- 270 g mouky
- rafinovaný slunečnicový olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1) Vejce, mléko a cukr dejte do mísy. Přidejte sýr Feta rozmačkaný vidličkou, sýr Čedar nastrouhaný na hrubém struhadle, chilli papričky, nasekanou petrželku a měkké máslo. Smíchejte dohromady.
2) Přidejte prosátou mouku, sůl a jedlou sodu. Nejprve těsto promíchejte lžící, poté ho alespoň 2-3 minuty hněťte rukama.
3) Na pomoučeném vále těsto rozválejte na zhruba obdélníkový váleček o tloušťce 5 mm.
4) Nakrájejte je na 1,5-2 cm široké proužky.
5) Dlouhé proužky nakrájejte na menší kousky.
6) Krokety smažte ve velkém množství rozpáleného oleje na mírném ohni z obou stran, dokud pěkně nezhnědnou.
7) Přendejte je na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej.
8) Podávejte sýrové krokety a vychutnejte si jejich báječnou chuť!
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!