Půjčka s pojištěním, které vám kryje záda v nečekaných situacích. Nyní navíc soutěž o e-koloběžky Ducati

Potřebujete finanční prostředky, ale obáváte se, že v případě nemoci nebo ztráty práce nedokážete svůj závazek splácet? Řešením by pro vás mohla být půjčka s pojištěním. Pojďme se podívat, jak to vlastně funguje.

Kdy se vyplatí vzít si půjčku?

Půjčky mnozí lidé berou jako strašáka, který může uvrhnout vaši rodinu do existenčních problémů. Je to ale pravda? Jsou totiž situace, kdy se půjčka vyplatí – případně, kdy je jediným řešením.

Může jít o tyto případy:

  • Pokud aktuálně nemáte dostatečné rezervy.
  • Pokud rezervy máte, ale jejich výběr podmiňuje čekací lhůta (a vy potřebujete řešit situaci ihned).
  • Pokud vámi naspořené peníze aktuálně vydělávají více, než je úrok půjčky.
  • Pokud máte svoji půjčku dostatečně kvalitně pojištěnou proti výpadku příjmů.
  • Pokud půjčka nabízí nějakou přidanou hodnotu, která má pro vás cenu. Někdy je to například cestovní pojištění, jindy účet zdarma, a někdy třeba soutěž o zajímavé ceny.

Bonus k půjčce

Pokud vaše volba padne na vhodného poskytovatele, můžete se mnohdy dočkat i nečekaného dárku k půjčce. Aktuálně vám například nebankovní půjčka nabízí nejen vhodné pojištění, ale také možnost vyhrát jednu ze tří elektrických koloběžek Ducati. Podmínkou však je, aby vaše půjčka byla minimálně ve výši 70 000 Kč.

Co je pojištění úvěru?

Pojištění úvěru může pokrýt některé nebo všechny vaše splátky úvěru v případě pojištěné nemoci nebo úrazu, které vám brání v práci, při nedobrovolné ztrátě zaměstnání nebo v případě smrti. Pojištění ochrany úvěru kryje nejen splátky úvěru v případě, že pojištěný ztratí schopnost splácet. V podstatě je několik možností, na jaké riziko se pojistit:

  • pojištění proti invaliditě nebo závažným onemocněním
  • pojištění pracovní neschopnosti
  • pojištění ztráty zaměstnání
  • životní pojistka

Pojistné za pojištění úvěru se připočítává k výši vašeho úvěru – část z každé splátky úvěru splácí vaše pojistné kousek po kousku. Cena pojištění se může pohybovat mezi 3 % až 10 % z ceny vaší splátky podle toho, jak chcete mít své pojištění kvalitní a co má zahrnovat.

Když máte u své půjčky pojištění ochrany úvěru a dojde k neočekávané události, která vám zabrání ve splácení, podáte u svého věřitele žádost o pojistné plnění. Díky tomu budou některé, nebo dokonce všechny vaše splátky pokryty a vás nic existenčně neohrozí.