Přichází sladký sněhobílý sen, který si můžete vychutnat každý den. Naším nepečeným piškotovým dezertem se smetanovým krémem vás přenášíme do světa bohaté karamelové příchuti a jemnosti smetany. Tento dokonalý dezert vás okouzlí svou krémovou lehkostí a sladkou chuťovou harmonií. Ponořte se do sladkého snu a dopřejte si lahodnou pochoutku, která rozzáří vaše chuťové pohárky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený karamelový piškotový dezert se smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
Domácí karamel:
- 100 g cukru
- 100 ml smetana
- 30 g másla
Krém:
- 400 ml smetana 33%
- 120 g cukru
Ostatní:
- 60-70 piškot
Na zdobení:
- karamel
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce nasypejte cukr – zkaramelizujte ho na mírném ohni, pak přilijte smetanu – neustále míchejte a vařte, dokud nebude hladká a nezačne vřít na 104 °C, pak přidejte máslo – pokračujte ve vaření.
2. Po uvaření odstavte z ohně a přeceďte přes síto do jemné karamelové směsi.
3. Do misky jsi nalijte smetanu 33%, přisypávejte k ní cukr – vyšlehejte do pěkné bílé pěny.
4. Připravte si formu o rozměrech 12 x 24 cm, nalijte do ní krém, naneste domácí karamel, naaranžujte piškoty a postup ještě jednou zopakujte, poté pomocí špejle vytvořte obrazce s krému a karamelu- uložte na 2 hodiny do mrazáku.
5. Nepečený karamelový piškotový dezert se smetanovým krémem podávejte s láskou a úsměvem na vašich tvářích.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!